Montpellier stuntte door het rijke PSG van de landstitel te houden

Ligue 1 | Tijdens het seizoen 2011-2012 was iedereen ervan overtuigd dat Paris Saint-Germain landskampioen zou worden. De club werd overgenomen door Qatar en ze stelden bijzonder veel geld beschikbaar. Maar na 38 speeldagen was Montpellier kampioen en dat was een bijzonder grote stunt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Al bijna 10 jaar domineert PSG ondertussen het Franse kampioenschap. De overname van de club in 2011 door Qatar heeft de club naar een andere dimensie gebracht. In 10 seizoenen tijd glipte de titel slechts twee keer door hun handen: AS Monaco in 2017 en Montpellier in 2012. Lille OSC kan dit seizoen voor een derde keer zorgen.

De titel van Montpellier, die mogelijk werd gemaakt door de investeringen van de ondertussen ex-voorzitter Loulou Nicollin, was een ongelooflijke verrassing. Niemand had de club op dat niveau verwacht, en het blijft een van de beste verhalen uit de geschiedenis van de Ligue 1. De club speelde pas sinds 2009 weer op het hoogste niveau.

Bijna heel het seizoen in de top twee

Iedereen dacht dat PSG dat seizoen met de titel aan de haal zou gaan. De Parijzenaars aasden al sinds 1994 op de Franse landstitel, maar Montpellier wist PSG heel het seizoen af te houden. Het was bovendien een verdiende titel. De club stond het hele seizoen aan de top.

Het was op de derde speeldag dat de mannen van trainer René Girard voor het eerst aan de leiding kwamen te staan. Ze verloren slechts vier keer, op de 6de (Olympique Lyon), 8ste, 19de en 26ste (PSG) speeldag. Maar op de 29ste speeldag heroverde Montpellier de koppositie en die gaf het niet meer af.

Olivier Giroud de absolute sterspeler

Om het op te nemen tegen de sterren van PSG, die destijds Maxwell, Thiago Motta, Matuidi, Nenê of Alex heetten, stelde Montpellier spelers op als Hilton, Utaka, Cabella of Belhanda. Maar de ster van het team, dat zich dat seizoen op het hoogste niveau bewees, was Olivier Giroud.

Met 25 goals en 10 assists was hij de grote smaakmaker van dat seizoen bij Montpeller. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt en aan het einde van het seizoen ging hij naar Arsenal. Met het vervolg dat we kennen. Het lukte Montpellier nadien niet meer om deze prestatie te herhalen. De club vecht al 10 jaar vaker om het behoud dan voor de Europese plaatsen.

Andermaal... In de sport is alles mogelijk!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top