Kan Challouk (Deinze) topseizoen verzilveren met 1A-transfer? "Charleroi? Bayat is sinds kort zijn manager"

Challenger Pro League | Youssef Challouk kroonde zich dit seizoen tot assistenkoning van 1B. De middenvelder van SK Deinze leverde 10 assists af en moest in de overall 1B-ranking per seizoen enkel Onur Kaya (KV Mechelen 2018-2019) laten voorgaan. Daarnaast scoorde Challouk ook nog eens acht goals. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat een transfer naar 1A lonkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar om Challouk binnen te halen, moeten geïnteresseerde teams eerst via Denijs Van De Weghe passeren. De voorzitter van SK Deinze is maar wat blij dat zijn goudhaantje - in tegenstelling tot heel wat andere spelers - nog een jaar onder contract ligt in het Burgemeester Van de Wielestadion en wacht geduldig af tot er een team met een overtuigend bod aan de voordeur staat.

“Voor een bepaalde prijs mag hij weg, maar een bod kreeg ik nog niet”, aldus voorzitter Denijs Van De Weghe bij Het Laatste Nieuws. Nochtans werd Challouk de voorbije weken al aan enkele 1A-clubs gelinkt. Daarbij klonken de namen van OH Leuven en Sporting Charleroi het luidst. “Dat hij aan Charleroi wordt gelinkt, heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met Mogi Bayat, sinds kort zijn manager", aldus Van De Weghe nog.

Met Bayat als manager lijkt een transfer slechts een kwestie van tijd. Alleen blijft het natuurlijk de vraag naar waar de spelersmakelaar zijn nieuwe pupil zal sturen. Charleroi haalde met  Anas Zaroury (Lommel SK) al een andere 1B-linksbuiten naar Mambourg. Al kan Challouk natuurlijk ook nog op andere posities uit de voeten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top