Jacques Vermeire wordt 70 jaar en dat wordt gevierd met 'Viva Vermeire'

Jacques Vermeire wordt op 27 mei zeventig jaar en VTM viert dat alvast met een nieuw programma. Met ‘Viva Vermeire’ brengen ze hulde aan de man die jong en oud de afgelopen jaren veelvuldig aan het lachen wist te brengen.

In 'Viva Vermeire' wordt er een compilatie gemaakt van zijn succesvolle zaalshows en het allerleukste uit het VTM- en VRT-archief met zijn vele verschijningen in ontelbare spel-, show- en panelprogramma’s. 'Viva Vermeire' gaat ook op zoek naar de vele levenslessen in het omvangrijke oeuvre van 'de man van 1 miljard smoelen', oftewel Jacques Vermeire himself. In 1998 maakte Vermeire de overstap van de VRT naar VTM en er werd toen één miljard BEF (25 miljoen euro, nvdr.) vrijgemaakt voor programma’s met hem. Sindsdien ging hij door het leven als de man van één miljard.

Icoon in de Vlaamse televisiewereld

De carrière van Vermeire, die met zijn dochter Julie Vermeire ondertussen een bijna even bekende dochter heeft, is indrukwekkend. Dat is het minste wat je kan zeggen. Hij maakte zijn televisiedebuut in 'Meester' en sindsdien ging het zeer hard voor Vermeire. Hij groeide uit tot een icoon in de televisiewereld.

In het programma zal er uiteraard een terugblik komen op zijn legendarische alter ego's. Velen onder jullie herinneren zich typetjes als Fonske Verzelen, wielerverzorger Mon, wereldkampioen stotteren Jeanke De Visser, John Smolders en DDT nog maar al te goed. Een stap terug in de tijd, die bij velen de lachspieren weer volop zal laten werken.

"Zal't gaan, ja?"

De kers op de verjaardagstaart zijn Jacques' hilarische oneliners, in panelshows van 'De Drie Wijzen' tot 'Beste Kijkers'. Met als top of the bill de occasionele "Zal ‘t gaan, ja?". Door de herhalingen en de films van 'F.C. De Kampioenen' is hij ook nog populair bij de jeugd, en hij was ook te zien in 'Hallo K3!'.

De muziek wordt ook ingevuld door Vermeire. Nu eens als de frontman van zijn rock-’n-rollband 'Kabiaar', dan weer als de ingetogen performer van melancholieke Franse chansons als ‘Avoir’ of ‘Ma Caravane’, tot zelfs als tieneridool in de gelegenheidsboyband 'Explosion'.

Bekijk 'Viva Vermeire' vanaf 8 mei elke zaterdag om 19u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil! 

Films

Bekijk alles
Top