RFC Seraing heeft in de heenmatch van de barrages tegen Waasland-Beveren pas in extremis een 1-1 gelijkspel uit de brand kunnen slepen. De Luikenaars waren de betere ploeg, maar moesten halfweg de tweede helft een penaltygoal toestaan na dom handspel van Faye. In de slotminuut kon Mikautadze (ook al vanaf de stip) toch nog de verdiende gelijkmaker tegen de touwen trappen.
Coach Emilio Ferrera toonde zich na de match tevreden én gefrustreerd tegelijk. "Ik ben tevreden met de manier waarop we de sterke punten van Waasland-Beveren lam gelegd hebben en ik ben ook tevreden met het spel dat we zelf gespeeld hebben. Zeker in de tweede helft hebben we voldoende kansen gekregen. Om diezelfde reden ben ik ook wel wat gefrustreerd met het resultaat."

Toch weet Ferrera dat nog alles mogelijk is in de terugmatch. "Het was vooraf al wel duidelijk dat het verschil niet hier gemaakt zou worden. Dat zal sowieso pas in de tweede match gebeuren en wat dat betreft beginnen we met gelijke wapens. Zij hebben wel een uitdoelpunt gescoord, maar ik weet zeker dat we - net zoals in deze match - onze kansen zullen krijgen. Ik denk dat het een aangenaam kijkstuk gaat worden."