World Athletics Day: laat het zweet druppen met dit sportief kijkvoer!

Vandaag, 7 mei, is het World Athletics Day. Naar aanleiding van deze dag, die in het leven geroepen is om het bewustzijn rond atletiek en sport te vergroten, stelt Proximus Pickx volgend sportief kijkvoer voor.

Chariots of Fire

Iedereen kent de filmmuziek van Vangelis, maar Chariots of Fire is ook een uitstekende sportfilm uit 1981. Scenarioschrijver Colin Welland baseerde zijn film op het waargebeurde verhaal van twee Britse atleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van 1924 in Parijs. De joodse sprinter Harold Abrahams (Ben Cross) voelt zich gediscrimineerd en probeert met zijn deelname xenofobie aan de kaak te stellen. De diepgelovige Schotse sprinter Eric Liddell (Ian Charleson) gaat er niet mee akkoord dat de voorrondes plaatsvinden op een zondag. Beide sporters ontmoeten elkaar en hopen op een medaille.
 
De film kreeg zeven Oscarnominaties achter zijn naam en won uiteindelijk vier Oscars, waaronder die voor beste film en beste scenario.
 

Raging Bull

Martin Scorsese nam de memoires van bokser Jake LaMotta onder handen voor deze filmklassieker uit 1980. Voor de vertolking van de zelfdestructieve bokser onderging hoofdrolspeler Robert De Niro een opmerkelijke fysieke transformatie: eerst moest hij zijn lichaam intensief trainen, om zich daarna vol te vreten om de oude, papperige La Motta gestalte te geven. De Niro kwam maar liefst 27 kilo aan voor scènes die slechts een paar minuten in beslag zouden nemen. Het leverde hem de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol op. Daarnaast verzilverde Raging Bull nog één van zijn acht nominaties.

'Raging Bull' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Invictus

Het verhaal van 'Invictus' (2009) is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in 1995, net na de val van de apartheid in Zuid-Afrika. Het land organiseert het WK rugby en hoewel er maar één zwarte in de nationale rugbyploeg zit, ziet president Nelson Mandela (Morgan Freeman) het evenement als een ideale gelegenheid om decennia van rassenhaat en wantrouwen eindelijk een halt toe te roepen. En hoewel de winstkansen voor de Springboks gering zijn, wordt Francois Pienaar (Matt Damon), de aanvoerder van het team, al gauw het symbool van de post-apartheid.
 
Zowel Morgan Freeman als Matt Damon kregen voor hun vertolking een Oscarnominatie achter hun naam.

'Invictus' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Le Ride

1928. Een onafhankelijk team van vier coureurs neemt deel aan een van de zwaarste sportwedstrijden ooit: de Ronde van Frankrijk. Ze worden uiteraard niet ernstig genomen, want de meeste teams bestaan uit tien atleten. In ‘Le Ride’ uit 2016 probeert de Nieuw-Zeelandse wielerfanaat Phil Keoghan het onmogelijke te realiseren: hij doet samen met drie compagnons de route het parcours dat het 'Australasian' team destijds reed, het eerste Engelstalige team dat deelnam aan de Ronde van Frankrijk, tot in het kleinste detail over.
 
Van de 164 renners die aan de start kwamen van die Tour finishten er slechts 41, waarvan tot verbazing van de Europeanen drie van de vier uit het Australische en Nieuw-Zeelandse team. Aan Keoghan en zijn team om de 5.372 kilometer en 40.333 hoogtemeters te overwinnen. Zet je schrap voor de ultieme uitputtingsslag!

'Le Ride' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 

The Flying Scotsman

Deze film gaat over de voormalige Schotse wielrenner Graeme Obree. Geen ronkende naam, en nog een rare snuiter ook, want het enige waar hij echt bekend om stond waren zijn vreemde fietshoudingen en het breken van het werelduurrecord op de baan in 1994. In deze film zien we alles over zijn training, zijn overwinning en het materiaal waarop hij rijdt. Geen normale fiets. Nee, hij bouwde zijn eigen racefiets met de onderdelen van wasmachines, en werd zo nog kampioen ook.

Films

Bekijk alles
Top