Zaterdagavond staat de eerste van twee 1A/1B barragematchen op het programma. Om 18u30 ontvangt het nummer twee uit 1B  (RFC Seraing) de voorlaatste uit 1A (Waasland-Beveren) in de heenmatch van het tweeluik dat moet beslissen wie van deze twee teams volgend seizoen in de hoogste klasse mag spelen.
Bij beide teams wordt het levensbelangrijke tweeluik aangevat zonder een belangrijke pion. Seraing moet het nog steeds doen zonder aanvoerder Theo Pierrot. De middenvelder is onvoldoende hersteld van zijn blessure. Ook Gueye en Djedjé zijn niet van de partij. Topschutter Mikautadze - die de laatste competitiematch tegen Lommel aan zich voorbij moest laten gaan - zit wel weer in de selectie.

Waasland-Beveren reist naar Luik zonder de geschorste Aleksandar Vukotic. De verdediger zit zijn tweede schorsingsdag uit na zijn rode kaart tegen STVV. Leuko, Wiegel en Bastians liggen nog in de lappenmand.

Sterke thuisdefensie

Voor Waasland-Beveren zal het erop aan komen om die levensbelangrijke uitgoal te scoren. Maar makkelijk zal dat niet worden, want Seraing kreeg al bijna 360 minuten geen goal meer binnen in het Stade du Pairay. De laatste die doelman Guillaume Dietsch kon verschalken was Atabey Cicek. De Turkse spits van KVC Westerlo scoorde op drie maart al in de tweede minuut een doelpunt. Nadien beten de spitsen van RWDM, Deinze en Lierse Kempenzonen de tanden stuk op de sterke defensie.

In veertien competitieduels kreeg Seraing maar dertien goals binnen in het eigen stadion. Daarmee deden ze evengoed als kampioen Union. Zelf scoorden ze ook maar 22 goals; vooral omdat prijsschutter Mikautadze voornamelijk buitenshuis aan de lopende band scoorde.