Sasja Maekelberg alias Larssen. verliest zichzelf in een ander met ‘Followed You’

De jonge Gentse muzikant en producer Sasja Maekelberg bracht eind april een nieuwe single uit. Na zijn eerste lied ‘It’s Like’ trad hij in de voetsporen van zijn broer Jasper, gekend als ‘Faces On TV’. Zijn vorige nummers waren dansbaar en bulkten van goeie beats, maar met zijn nieuwe muziek gooit Larssen. het over een andere boeg.
 

Sasja stond zelf al in voor het voorprogramma van zijn grote broer, maar was onder meer ook al te horen voor Rex Rebel en Tessa Dixson. Dat de jonge Gentenaar talent heeft, mag dus niet verbazen. Zowel in 2017 als in 2018 haalde hij de selecties van muziekwedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. Daarnaast was hij ook finalist van ‘Maanrockrally’ in 2018 en won hij een jaar eerder ‘Concourioso’. Zijn muziek bevat vaak donkere beats met herkenbare lyrics, het eindresultaat klinkt meestal als een obscure elektronische popsong gelijkend op songs van bijvoorbeeld ‘Sohn & Glass Animals’. 
 

Zweverige sfeer

Waar zijn eerdere nummers vaak zwaar en melancholisch waren, is ‘Followed You’ een erg luchtig lied met zachte pianoklanken en ambient geluiden. Het nummer straalt net als de producer rust, kalmte en vrede uit. Het lijkt een ideale ontsnapping uit de dagelijkse drukte te zijn.
 
Volgens Maekelberg was het nummer moeilijk te maken. Ook inhoudelijk vertelt de song een zwaar verhaal. “Het lied gaat over hoe hard je jezelf kan verliezen in een ander. Soms wordt het zelfs zo erg, dat je niet meer weet wie je zelf echt bent. Dat resulteert in een pijnlijk afscheid. Ik wilde een rustig lied maken, dat helemaal vanuit het diepste van mijn hart komt”, legt de zanger uit op sociale media.
 

Muziek

Bekijk alles
Top