De Bruyne zet Manchester City op weg naar eerste Champions League-finale

Sport | In de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League namen PSG en Manchester City het tegen elkaar op. In het Parc des Princes won de leider uit de Premier League met 1-2. De o zo begeerde finale van de Champions League komt bijzonder dichtbij voor Manchester City en daarvoor mag het Kevin De Bruyne alvast bedanken.

De wedstrijd begon aan een hoog tempo en ging goed op en af. Neymar zette na een knappe dribbel Ederson aan de bak. PSG nam de bovenhand en Marquinhos kopte na een kwartier de 1-0 tegen de touwen. De Engelse topclub was zeker niet aangeslagen en Bruno Silva zette Keylor Navas aan het werk. Het eerste deel van de eerste helft was zo zeer aangenaam om volgen. Het bleef 1-0 tot aan de rust en dat was al bij al verdiend, al kreeg City zeker ook de nodige kansen.

In de tweede helft was City dominant en loerde PSG op de counter. Iets voorbij het uur kreeg Kevin De Bruyne aan de linkerzijde en enkele meters van het strafschopgebied de bal. Hij bracht het leer scherp voor doel en niemand kon de voorzet beroeren. Keylor Navas anticipeerde op een mogelijke kopbal en zag de bal doorschieten in zijn linkerhoek. Zo werd het 1-1. Het was voor KDB al zijn derde doelpunt in vier wedstrijden in de Champions League.

Enkele minuten later ging het weer helemaal mis voor de doelman van PSG. Riyad Mahrez zette zich achter een vrije trap en Navas werd wéér verrast. De bal ging door de muur en tegen de netten: 1-2. Het ging van kwaad naar erger voor de thuisploeg, want Idrissa Gueye kreeg nog terecht rood na een zware tackle op Ilkay Gündogan. Het bleef 1-2 en City op weg naar de finale.

Neymar maakt het niet af, De Bruyne wel

Er werd ook reikhalzend uitgekeken naar de match in de match: Neymar versus Kevin De Bruyne. Neymar was alomtegenwoordig in de eerste helft. De Braziliaan toverde de ene na de andere mooie dribbel uit zijn voeten. Zo wist hij zelfs Kevin De Bruyne, die veel goede wil toonde, door de benen te spelen. De Goddelijke Kanarie wil duidelijk met PSG de Champions League winnen, maar scoren lukte niet.

In de tweede helft was Neymar onzichtbaar en zag hij hoe De Bruyne zijn team bij de hand nam. Hij scoorde wél en dat was zijn 10de doelpunt op het kampioenenbal. Hij leverde daarnaast ook nog eens 15 assists en dat in 48 matchen. Een zeer mooi gemiddelde. De voormalige speler van KRC Genk kan van de Champions League-finale zijn 50ste match op het kampioenenbal maken.

Eindelijk een finale voor City en Guardiola?

Voor Manchester City stond er veel druk op deze match. De club haalde immers nog nooit de finale van de Champions League en mede daarom werd Pep Guardiola jaren geleden aangetrokken. Voor hem is het ook stilaan een obsessie geworden om de finale te halen. Bij Bayern München lukte het hem niet en tot op heden ook niet bij Man City. Hij kneep er één jaar tussenuit en ondertussen is het al tien jaar geleden dat de Catalaan als coach nog de Champions League-finale wist te behalen. Toen won FC Barcelona in Rome van Manchester United.

Voor Guardiola begon de Champions League zo stilaan een lijdensweg te worden de afgelopen jaren, maar De Bruyne lijkt met zijn huidige vorm Guardiola alvast weer richting een finale te loodsen. The Citizens hopen in de thuiswedstrijd tegen de Parijzenaars de poort richting Istanboel, waar de finale zal plaatsvinden, helemaal open te trappen.

Volg alle wedstrijden van de UEFA Champions League via de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!