Kempenzoon Tijs Vanneste lanceert album met muziek uit 'De Kemping'

Zanger, muzikant, tatoeëerder, televisiemaker… Tijs Vanneste, alias Jef Van Echelpoel, is van veel markten thuis. In zijn programma ‘De Kemping’ combineert hij niet alleen zijn televisietalenten en zijn achtergrond als jongerenbegeleider, maar ook zijn muzikale skills. ‘Hier Is’t Goed’ is het album met liederen die gebruikt worden in ‘De Kemping’.

De jongvolwassenen die deelnemen aan ‘De Kemping’ leerden Tijs Vanneste kennen in zijn tattooshop. Een van hen is een ex-leerling van de gewezen leraar in het buitengewoon onderwijs. Tijdens het project houdt Tijs de sfeer erin met zijn olijke mopjes en met af en toe eens een liedje. Dat de duizendpoot uit Dessel verschillende talenten bovenhaalde voor ‘De Kemping’ is dus evident. Intussen ligt ook het album met de nummers die hij schreef voor het programma in de rekken.
 
In ‘De Kemping’ werken negen jongeren die om uiteenlopende redenen moeilijk aan een job geraken zeven weken lang keihard om in de Kempen een camping op te bouwen en uit te baten. Het doel is duidelijk: aantonen dat iedereen over talenten beschikt, maar dat die bij sommigen gewoon op de juiste manier benut moeten worden. Een sociaal bewuste boodschap die dus ook gepaard gaat met sociaal bewuste liedjes.
 
Het Gevaar’ wil psychische problemen bespreekbaar maken en werd dus al gebruikt als themalied voor de campagne ‘Te Gek!?’. ‘Den Tijd’ is een Kempense herwerking van het oerprotestlied ‘The Times They Are A-Changin’’ van Bob Dylan. En ‘Twijfels’ gaat over hoe je altijd jezelf moet blijven. De nummers passen perfect bij het programma, of rond een kampvuur.

Vriendschap

Vanneste belde voor het album zijn favoriete collega’s op. Zo is ‘Duzend Keer’ een duet met Kempendochter Kate Ryan. "Voor mij is Kate gewoon Katrien, ik wist dat ze dit soort muziek wil maken” aldus Vanneste. Hij werkte ook samen met Paul Van Bruystegem, alias Lange Polle, sessiegitarist, producer, de bassist van Triggerfinger en een goede vriend van Tijs. “Iedere samenwerking, maar ook gewoon alles wat ik doe in mijn leven, draait rond vriendschap”, zegt Vanneste. “En als ik iemand tegenkom met wie het klikt, zeg ik dat ook onomwonden: ‘Als er iets is, mag je me altijd bellen.' Dat is dan voor het leven hè - ik ben daar heel direct in."
 
Tijs Vanneste stond met de metalband Oceans of Sadness meermaals op Graspop en bracht een album uit met de groep The Searching, maar het was onder de naam Van Echelpoel dat hij een nummer 1-hit scoorde. In het nummer ‘Pelicano’ beschrijft hij hoe dat hem bijna een dikke nek opleverde. “Gelukkig zien ze daar in De Kempen dwars door, en ben ik nog altijd één van hen”, legt hij uit.

Bekijk ‘De Kemping’ op donderdag om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
Muziek

Bekijk alles
Top