De niet te missen kijktips voor het weekend

Films | Het weekend is het ideale moment om 's avonds, na een fijne activiteit, lekker lui voor de tv te hangen en om je onder te dompelen in de avonturen en belevenissen van wildvreemde mensen of personages op het scherm. Proximus geeft je alvast enkele kijktips voor dit weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: ‘Bovary’

Dat cultuur in de coronaklappen deelt, hoeft geen verder betoog. De Brusselse KVS heeft inmiddels de eerste testvoorstelling achter de rug maar het theater en Canvas sloegen ook de handen in elkaar om een filmversie te maken van ‘Bovary’, de voorstelling die KVS-directeur Michael De Cock en de Catalaanse regisseur Carme Portacelli maakten van de beroemde litteraire klassieker ‘Madame Bovary’ van Gustave Flaubert. Filmregisseur van dienst is niemand minder dan Jaco Van Dormael, de Brussels beeldmagiër die wereldwijd succes wist te oogsten et films als ‘Toto le héro’, ‘Le huitième jour’ en ‘Le Tout Nouveau Testament’. Maaike Neuville speelt de rebelse Bovary die aan de banale realiteit wil ontsnappen en Koen De Sutter haar man, de dokter Charles. 
 
Bekijk ‘Bovary’ op vrijdag om 21u20 op Cavas of waar je ook bent via Pick.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Vrijdag: ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’

Sir Peter Jacksons The Hobbit’-trilogie werd in het algemeen minder enthousiast onthaald dat zijn ‘Lord of the Rings’-triptiek, zijn andere Tolkienverfilming. Deel één ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ komy wat traag op gang maar in het vervolg ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’ steekt Jackson een tandje bij. Dit deel is in vergelijking met de vorige episode veel beter uitgebalanceerd en je krijgt opnieuw een wervelend episch spektakel. Deze rollercoaster vol verrassingen volgt de dertien dwergen en hobbit Bibo Baggins (Martin Freeman) op hun tocht door Midden-aarde, terwijl ze op zoek zijn naar het goud dat door draak Smaug bewaard wordt in de Eenzame berg. 

Bekijk ‘The Hobbit: The Desolation of Smaugop vrijdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Zaterdag: ‘Dirty God’

Jade is een jonge moeder in de bloei van haar leven maar omdat haar ex haar gezicht verminkt heeft met een zuur heeft haar zelfvertrouwen een flinke deuk gekregen. Ondanks een behandeling heeft ze nog altijd een ernstige littekenvervorming op haar gezicht en net omdat Jade vindt dat ze niet meer mooi is, belandt ze op een zelfdestructief pad waarbij ook haar contacten met haar beste vriendin en moeder stilletjes beginnen af te brokkelen. ‘Dirty God’ is het Engelstalige debuut van Sacha Polak, een Nederlandse cineaste die naam maakte met afwijkende films als ‘Hemel’ en ‘Zurich’. Polak kijkt met veel empathie naar Jade, tegen een achtergrond van armoede, misdaad en de zoektocht naar lichamelijke perfectie. De hoofdrol wordt intens vertolkt door Vicky Knight, een Londense verpleegster die als kind zelf ernstige brandwonden opliep.

Bekijk ‘Dirty God’ op zaterdag om 23u55 op NPO 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Zondag: ‘Ant-Man’

Voor de allerkleinste held in het lucratieve Marvel-universum moet je bij Ant-Man of de Mierenman zijn, een schelmachtig personage dat dankzij een bijzonder pak kan gekrompen worden tot een minipersonage dat niet groter is dan een insect. Het verhaal van deze blockbuster draait om Scott Lang (Paul Rudd), een gewezen inbreker die op het rechte pad probeert te blijven en gerekruteerd wordt door Hank Pym (Michael Douglas), een briljante wetenschapper die wil voorkomen dat een schurk zijn krimppak en uitvinding voor snode doeleinden gaat gebruiken. ‘Yes Man’-regisseur Peyton Reed is goed op dreef in 'Ant-Man' (2015) en dat resulteert in een onderhoudend en amusant superheldenavontuur vol inventieve gags. In 2018 volgde nog een sequel, ‘Ant-Man and the Wasp’ en ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’, het derde avontuur rond de miniheld, is voorzien voor volgend jaar.
 
Bekijk ‘Ant-Man’ op zondag om 20u40 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Zondag: ‘Friday the 13th’

Ook de tel kwijtgeraakt over uit hoeveel films of reboots de slasherfranchise ‘Friday the 13th’ nu juist bestaat? Schuif het telraam maar aan de kant want dit is het origineel uit 1980, een op 'Halloween' geïnspireerde horrorhit rond een maniak met een hockeymaster en een joekel van een mes. Die slaat toe op Camp Crystal Lake, een zomerkamp dat twintig jaar lang gesloten is geweest wegens een reeks onopgeloste moorden. Regisseur Sean S. Cunningham heeft een oog voor bloederige gore en spanning maar hij weet tegelijk ook medeleven op te wekken voor de talrijke slachtoffers van de mysterieuze moordenaar. Een bijzonder efficiënte lowbudhorrorfilm die dus mee de aanzet heeft gegeven voor een hele rits van slasherfilms in de jaren 80.

Bekijk ‘Friday the 13th’ op zondag om 22u55 op Play6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top