‘Green Lantern’ (Play4): de enige film waar Ryan Reynolds tien jaar lang bang voor was!

Morgenavond zendt Play4 ‘Green Lantern’ uit. Deze superheldenfilm met Ryan Reynolds moest DC Comics in staat stellen om enkele procenten marktaandeel van Marvel Universe weg te snoepen. Dat pakte anders uit: ‘Green Lantern’ flopte keihard en het duurde tien jaar voordat hoofdrolspeler Ryan Reynolds het aandurfde om het groene monster te herbekijken. Proximus Pickx zocht uit hoe dat ging.

Naar aanleiding van de release van 'Zack Snyder's Justice League' vorige maand, keek de Amerikaanse acteur Ryan Reynolds voor de allereerste keer naar ‘The Green Lantern’ (2011). Een superheldenfilm die meer dan tien jaar oud is waarin hij zelf de hoofdrol speelt.

De reden waarom Reynolds zo lang heeft gewacht met het bekijken van zijn eigen film ligt aan het feit dat ‘Green Lantern’ geen kassucces was, en dat is zacht uitgedrukt. De film deed het maar twee dagen goed na haar release in de Amerikaanse zalen. Daarna kwamen de negatieve recensies online en die waren niet mals: regisseur Martin Campbell zou te veel gebruik hebben gemaakt van special effects en de film was volgens velen ondermaats. Omdat ‘Green Lantern’ bekend staat als een zeldzame flop in Reynolds rijkgevulde carrière, probeerde de acteur deze zo snel mogelijk te vergeten. Nu, tien jaar, later raapte Reynolds zijn moed bij elkaar en doet hij een poging om te kijken hoe hij het ervan afbracht.

 

Liefde op de set

Ook al wil Reynolds deze film zo snel mogelijk vergeten, toch bracht de film ook heel wat geluk in zijn leven. Hij ontmoette tijdens de opnames zijn toekomstige vrouw Blake Lively. Deze Amerikaanse actrice stond naast hem op de set en de twee werden al snel vrienden. In 2012 stapten ze zelfs in het huwelijksbootje. Tot op de dag van vandaag zijn Reynolds en Lively gelukkig getrouwd en dat liefdesgeluk begon allemaal op de set van ‘Green Lantern’.

 

Flashbacks en ruimte-energie

Reynolds liet zijn Twittervolgers weten wat hij daadwerkelijk vond van de film. Zo gniffelde hij bij de talloze flashbacks die regisseur Martin Campbell in de film stak om een diepere betekenis aan het verhaal toe te schrijven en bekende hij dat het uiterst moeilijk was om tegen ingebeelde ‘ruimte-energie’ te acteren. Aan het einde van de film gaf Reynolds aan tevreden te zijn met het resultaat. Hij bedankte de talloze crewleden die zich tijdens de opnames uit de naad hadden gewerkt en beloofde plechtig dat hij voortaan niet meer zo lang zou wachten om één van zijn films te herbekijken.

 

Het verhaal...

Het intergalactische Green Lantern Corps bewaakt al sinds het begin der tijden de vrede in het universum. Dat stopt wanneer één van de oudste leden van het Green Lantern-korps komt te overlijden. Zijn opvolger wordt aardling Hal Jordan (Ryan Reynolds): een jonge gevechtspiloot van het Amerikaanse leger die om geen stunt verlegen is maar toch even moet slikken bij zijn nieuwe opdracht om het heelal te beschermen.

Bekijk ‘Green Lantern’ op 1 mei om 00u00 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

 

Films

Bekijk alles
Top