De dertigers in 'Dertigers', wie zijn de acteurs die hen vertolken?

Films | Dankzij de serie ‘Dertigers’, waarvan het derde seizoen momenteel records breekt op streamingplatform VRT NU, werden enkele acteurs in talloze huishoudens bekende gezichten. Aan die cast worden nog regelmatig nieuwe namen toegevoegd. Proximus Pickx stelt er enkele aan je voor.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Yannick De Coster

Pieter uit ‘Dertigers’ is een van de meer bekende gezichten uit de reeks. Yannick De Coster is de broer van Gilles, de gebroeder De Coster die al enkele jaren ‘De Mol’ in goede banen leidt, en was voor hij gestalte gaf aan een van de spilfiguren van ‘Dertigers’ al in enkele bekende Vlaamse producties te zien. Hij maakte zijn televisiedebuut als inspecteur in de serie ‘De Ridder’ en acteerde onder andere in de films ‘Alleen Eline’ en ‘Niet Schieten’, het Bende van Nijveldrama van Stijn Coninx.

Kristof Goffin

Kristof Goffin, die de rol van Alexander speelt, is eigenlijk danser. In 2005 kwam hij voor het eerst op de buis dankzij de VTM-talentenjacht ‘Star Academy’. Daarna werd hij de choreograaf van onder anderen Kate Ryan. In 2006 nam zij deel aan het Eurovisiesongfestival, en die deelname staat bij velen in het geheugen gegrift dankzij een uitvinding van Goffin: de befaamde kniezwengel! Goffin schuimde de afgelopen tien jaar met zijn dansvoorstellingen de Belgische zalen af en tegelijk acteerde hij op de planken met theatergezelschapTheater Tol. In ‘Dertigers’ acteert hij voor het eerst op het scherm.

Kim Van Oncen

Zij is misschien wel de grote revelatie van ‘Dertigers’. Ze klom op van een rol als presentatrice op jongerenzender Nickelodeon en regionale zender ATV tot een gastrol in ‘Familie’ en dan een van de hoofdrollen in ‘Dertigers’. Intussen is ze al te gast geweest in tal van programma’s, zoals ‘Gert Late Night’, ‘Twee tot de zesde macht’, ‘De Slimste Mens’ en ‘De Wonderjaren’, wat haar een ware BV-status opleverde. Nu speelt ze ook een hoofdrol in de online reeks ‘Assisen Online: de wraakmoord’.

Yemi Oduwale

Yemi Oduwale kruipt in ‘Dertigers’ in de huid van Elias, de vriend van Alexander, maar heeft daarnaast ook een vaste rol als Dries in ‘Thuis’. Tegenwoordig is hij dus alomtegenwoordig, maar in een interview zei hij onlangs dat hij dat niet vanzelfsprekend vindt. “Hoeveel seizoenen komen er nog van 'Dertigers'? Hoelang loopt Dries nog rond in 'Thuis'? Ik heb me erbij neergelegd dat het elke dag voorbij kan zijn”, verduidelijkte hij. Toen hij niet acteerde, stond hij achter de toog van Bar Jos op de Gentse Vlasmarkt. “Mocht het acteren even opdrogen, ga ik wel iets anders doen.” Maar zover is het nog niet, want Yemi lijkt nu helemaal in de armen van feuilletonkijkend Vlaanderen gesloten te zijn.

Ruben Francq

Ruben Francq speelt de rol van Nick, een knappe verpleger die op mannen valt en er meteen ook twee aan de haak slaat in de serie. Hij maakte in het derde seizoen van ‘Dertigers’ zijn debuut, en zijn rol begon bescheiden, maar zou na de afgelopen week wel eens nieuwe hoge toppen kunnen scheren. Francq is in het dagelijkse leven leerkracht LO en drama en daarnaast acteur en model. Met zijn opgemerkte passage in de reeks zou zijn acteercarrière wel eens definitief gelanceerd kunnen zijn. Eerder maakte hij al zijn opwachting als dispatcher in ‘De Buurtpolitie’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top