‘Laat’: de makeover van het late journaal op Eén

Wie dagelijks het late journaal op Eén volgt, heeft het al gemerkt: de uitzending heeft een ware makeover gekregen. Zowel de studio als de tijdsduur werden veranderd. Wie ‘Het journaal’ om 13u of 19u gemist heeft, kan alle nieuwsfeiten dus nog eens helder en uitgebreid meekrijgen.

Niet iedereen kan om 13u of 19u paraat zitten voor ‘Het journaal’, dus werd het late journaal in het leven geroepen. Alleen duurde dat tot voor kort maar 15 minuten, wat voor velen niet genoeg was om helemaal mee te zijn met het nieuws van de dag. VRT vond daar een oplossing voor en herdacht die late uitzending. Zeg dus niet meer late journaal, maar: ‘Laat’.
 
Beeld speelt een prominente rol in ‘Laat’ en daarvoor komen de drie grote schermen van de vernieuwde studio goed van pas. De nieuwsfeiten worden uitgelegd in een uitzending van 25 minuten, waarin plaats is voor extra duiding door gasten in de studio of live op de schermen. Er wordt echter niet ingezet op politieke duiding, analyse of opinie. Dat wordt overgelaten aan ‘Terzake’ en ‘De afspraak’ op Canvas.

"Cirkel is rond"
 
Goedele Wachters en Xavier Taveirne zullen elkaar afwisselen als presentatoren. “Ik kijk ernaar uit om in 'Laat' gasten te ontvangen die uitleg kunnen geven bij wat er gebeurt rondom ons”, vertelt Wachters. “Dat dat in een eigen avondsetting kan, is voor mij na 14 jaar achter de journaaldesk een fijne afwisseling.
 
Ook collega Taveirne is enthousiast: “Ik heb de mensen jaren wakker mogen maken met het nieuws op Radio 1. Nu mag ik ook de nieuwsdag afsluiten op tv. De cirkel is rond.”
 
Bekijk ‘Laat’ elke avond om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Films

Bekijk alles
Top