Deze artiesten schreven jouw favoriete nummers

Grote singer-songwriters gebruiken hun talent vaak ten voordele van andere sterren. Wist je dat deze artiesten het brein waren achter de hits van hun collega’s?

Ed Sheeran

Ed Sheerans nummers lijken altijd te werken en de singer-songwriter scoort dus ook de ene hit na de anderen. Niet gek dus dat hij ook voor andere artiesten schrijft. En dat zijn er veel. Aan het begin van zijn carrière schreef hij een paar nummers voor de band One Direction, maar ook voor zijn goede vriendin Taylor Swift. Hij schreef bijvoorbeeld haar wereldberoemde hit 'Red'. Vanaf dan was er geen houden meer aan. Hij schreef voor The Weeknd en Justin Bieber met 'Love Yourself', een nummer dat ultrapopulair werd. Niet veel later kwamen Justin en Ed uit met het duet ‘I don’t care’, dat goed was voor miljoenen views. De popartiest aarzelt ook niet om uit zijn register te treden door samen te werken met rappers. We kunnen Hoodie Allen, Lupe Fiasco of nog verrassender Nekfeu, noemen. Een bezige bij!

Pharrell Williams

We kennen Pharrell Williams natuurlijk van het aanstekelijke ‘Happy’ dat niet weg te denken was van de radio in 2013. Maar voor zijn persoonlijk succes was Williams al het brein achter meerdere andere hits. Hij schreef namelijk het iconische 'I'm A Slave For U?!' voor Britney Spears. Daar bleef het niet bij, want de singer-songwriter bedacht ook Snoop Doggs ‘Drop It Like It’s Hot’, Nelly's ‘Hot In Herre’, en Kelis' ‘Milkshake’.

Sia

Nog zo’n succesvolle singer-songwriter is Sia. De zangeres scoort al jaren hits als ‘Chandelier’, ‘Cheap Thrills’ en ‘Elastic Heart’. Ze weet dus wat werkt in de muziekindustrie en daar maken andere artiesten graag gebruik van. Zo shreef ze het betoverende ‘Diamonds’ van Rihanna. Een andere popzangeres die een song van Sia de hare maakte, is Beyoncé. Queen B’s nummer ‘Pretty Hurts’, dat uiteindelijk de eerste track werd op haar plaat ‘Beyoncé’ uit 2013, was door haar geschreven.

Lady Gaga

Voordat Lady Gaga een begrip werd, een Super Bowl halftime performer en Oscar winnares, was ze gewoon een meisje met een droom genaamd Stefani Germanotta. Al vroeg in haar carrière werkte ze samen met grote artiesten, waar ze nummers voor schreef. Britney Spears was daar één van. Op ‘Circus’, het album uit 2008, stond de track ‘Quicksand’. Het nummer schreeuwt Gaga en dat is niet gek aangezien het door haar geschreven werd.

Muziek

Bekijk alles
Top