Het rijk der vrijheid komt steeds dichterbij, maar omdat de risico’s in het buitenland soms nog te groot zijn, haalde de openbare omroep het alom bekende reisprogramma ‘Vlaanderen Vakantieland’ vanonder het stof. Hierin laten drie nieuwe vrouwelijke reporters ons opnieuw kennismaken met Vlaanderen: ons eigen vakantieland.

Anno 2021 is het tijd voor drie nieuwe gezichten die kijkend Vlaanderen meenemen op een reis vol avontuur in eigen streek. Niemand minder dan MNM-dj Laura Govaerts, zanger en presentatrice Maureen Vanherberghen en comédienne Soe Nsuki zullen vanaf zaterdag 1 mei de fakkel overnemen van de voormalige Eén-presentatoren Ben Roelants, Saartje Vandendriessche en Erika Van Tielen en dat voor acht weken lang.

De drie vrouwelijke presentatoren zullen aan de hand van een wekelijks thema leuke activiteiten en Vlaamse bezienswaardigheden uit de doeken doen. Zo draait de eerste aflevering enkel en alleen rond het thema ‘wereldberoemd’, zal aflevering twee gaan over ‘literatuur’ en draait alles in aflevering drie rond ‘herbestemming’.

Govaerts, Vanherberghen en Nsuki zullen tijdens dit eerste seizoen vergezeld worden door bekende Vlamingen die de ontdekkingstocht nog spannender maken. Zo zullen Siska Schoeters, Danira Boukhriss en Stan Van Samang de revue passeren tijdens dit eerste nieuwe seizoen en ons van de broodnodige reacties voorzien na de leuke activiteiten.

Vlaanderen Vakantie is dus terug en dat initieel voor acht weken lang. Gelukkig heeft de openbare omroep ons bevestigd dat het immer populaire reisprogramma ook na de zomer opnieuw van de partij zal zijn. Aan welke bestemmingen we ons dan kunnen verwachten is nog niet bekend. Vast staat wel dat genoeg inspiratie zullen krijgen om zelfs in het kleine Vlaanderen prachtige reizen te maken!

Bekijk ‘Vlaanderen Vakantieland’ elke zaterdag om 18u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!