De play-offs van de Proximus ePro League 2021 staan voor de deur!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het reguliere seizoen is afgelopen en dus naderen we langzaam maar zeker het einde van de Proximus ePro League. Na een eerste fase waarin de 18 ploegen in totaal samen 153 wedstrijden speelden, kennen we nu eindelijk de acht spelers die zullen deelnemen aan de play-offs van deze derde editie van de Proximus ePro League. Onder deze acht vinden we protagonisten die we al eerder in deze fase van de competitie hebben kunnen ontmoeten, maar ook enkele nieuwkomers. We blikken vooruit naar de eindfase die op 5 mei begint en die ongetwijfeld voor vuurwerk zal zorgen.

De acht deelnemers:

Om de spelers wat beter te leren kennen, volgt hier een korte presentatie.

Geoffrey “Geoffreymeghoe” Meghoe (SV Zulte Waregem): 1ste in het reguliere seizoen en halve finalist in de eerste editie van de competitie toen hij Club Brugge vertegenwoordigde. In de tweede editie vertegenwoordigde hij Zulte Waregem, net als dit seizoen.

Elias “Zayror” Bray (Sint-Truiden): Vorig seizoen won hij de amateurfase voor Sint-Truiden en slaagde hij er net niet in de halve finales te bereiken. Dit seizoen zal hij ongetwijfeld verder willen geraken. In het reguliere seizoen legde hij competitieleider Geoffrey Meghoe het vuur aan de schenen.

Florian “Didista” Vandamme (Sporting Charleroi): Net als Zayror is dit Didista’s tweede deelname aan het reguliere seizoen én zijn tweede kwalificatie voor de play-offs. Vergeet niet dat de speler, destijds “amateur” bij Charleroi, promotie maakte na het vertrek van voormalig Belgisch kampioen MatthaX.

Manse “Manse01” Bogaerts (KV Kortrijk): Derde deelname en trouw aan zijn club, want dit is zijn derde seizoen in het shirt van KVK. Hij wordt elk jaar beter en we mogen niet vergeten dat hij vorig seizoen in de halve finale nipt de duimen moest leggen voor de latere kampioen.

Alexander “zimet105” Zimet (Antwerp FC): Zijn parcours is een beetje vergelijkbaar met dat van Manse. Hij vertegenwoordigt zijn club voor het derde jaar op rij en maakt duidelijk progressie over de seizoenen heen.

Quentin “ShadooW” Vande Wattyne (Standard Luik): In 2019 werd hij Belgisch kampioen in het shirt van Moeskroen. Daarna maakte hij de overstap naar Standard om te proberen een tweede titel te veroveren. Vorig seizoen strandde hij in de kwartfinales.

Reinout “Eonel” Schols (OH Leuven): Eonel is een rookie die meteen de eindfase haalde in zijn eerste seizoen in de Proximus ePro League. We leerden hem kennen naarmate de competitie vorderde en in de play-offs zullen zijn tegenstanders rekening moeten houden met hem.

Zakaria “ZakBentato” Bentato (RSC Anderlecht): Hij is niemand minder dan de Belgische vicekampioen van 2019 en kwartfinalist in 2020. Hij vertegenwoordigt Anderlecht voor de derde keer in deze competitie. Ondanks zijn nipte kwalificatie heeft hij in het reguliere seizoen slechts drie keer verloren (evenveel als Sint-Truiden en Charleroi).

Het programma:

© kvk_esports

Om deze eindfase wat spannender te maken, zullen de duels in een heen- en terugwedstrijd worden beslist. Indien na 180 minuten een gelijkspel op het bord staat, zal de “Golden Goal”-regel gelden. De kwartfinales gaan door op 5 mei. De halve finales worden de week erna gespeeld, op 12 mei. Aan de play-offs komt een einde op 19 mei met de grote finale, die de kampioen van het Proximus ePro League-seizoen 2020-2021 zal kronen.

Geoffrey “Geoffreymeghoe” Meghoe (Zulte Waregem) vs Zakaria “ZakBentato” Bentato (RSCA)

Deze wedstrijd zouden we kunnen omschrijven als een duel tussen de uitersten in de stand. Aan de ene kant staat ZakBentato (Anderlecht), die nipt een plaats in de eindronde van de competitie kon veroveren door als achtste te eindigen. Aan de andere kant staat Geoffrey Meghoe, die het reguliere seizoen domineerde door altijd op de eerste of tweede plek in het klassement te staan.

Ook al was het verschil in punten in het klassement duidelijk, toch zullen we een spannende wedstrijd krijgen tussen twee zeer ervaren spelers die weten hoe ze dit soort wedstrijden moeten aanpakken. Beiden zijn geduldig en bouwen graag op, hoewel ze in sommige gevallen, wanneer de situatie erom vraagt, niet aarzelen om verticaal spel op de mat te brengen. In theorie zouden we een zeer tactisch duel moeten krijgen.

Elias “Zayror” Bray (Sint-Truiden) vs Reinout “Eonel” Schols (OH Leuven)

Zayror eindigde het reguliere seizoen van vorig jaar aan kop en moest in de kwartfinales het onderspit delven tegen Manse. Dat was een grote teleurstelling voor de speler, die ambities had om veel verder te gaan en zelfs stiekem op de titel mikte. Dit seizoen zijn zijn doelen niet veranderd. En als hij voor de titel wil gaan, zal hij eerst voorbij Eonel en zijn OH Leuven moeten geraken.

Geen gemakkelijke opdracht, want we hebben Eonel het hele kampioenschap op een goed niveau zien acteren, ondanks een kleine terugval halfweg de competitie. De speler van OHL sloot de reguliere fase wel af in bloedvorm (vijf overwinningen en een gelijkspel in de laatste zes wedstrijden) en veroverde zo zijn ticket voor de play-offs. Een pronostiekje? Zayror is op papier licht favoriet, maar hij zal Eonel zeker niet mogen onderschatten. Een wedstrijd om in de gaten te houden dus.

Florian “Didista” Vandamme (Sporting Charleroi) vs Quentin “ShadooW” Vande Wattyne (Standard Luik)

Charleroi, titelverdediger met ex-speler Matthax, en Didista zullen de Belgische kampioen van 2019 ontmoeten. ShadooW pakte twee jaar geleden namelijk de titel met Moeskroen. Met andere woorden, we krijgen een topaffiche tussen twee zeer offensieve spelers die normaal gezien niet bang zijn om heel wat tijd te steken in hun aanvallende opbouw. Toch konden we in de reguliere fase vaststellen dat de snelle counters van beide spelers enorm gevaarlijk zijn. Conclusie: we zouden weleens een regen aan doelpunten kunnen krijgen.

Manse “Manse01” Bogaerts (KV Kortrijk) vs Alexander “zimet105” Zimet (Antwerp)

Zoals we hierboven al hebben vermeld, werd KVK-speler Manse vorig seizoen uitgeschakeld in de halve finales. Elk jaar zet hij een stapje extra, dus waarom zouden we hem dit seizoen niet in de finale kunnen terugvinden? Alexander Zimet, die ook bezig is aan zijn derde Proximus ePro League-seizoen, vormt het eerste obstakel. We hebben beide spelers over de jaren heen positief zien evolueren, al is de groei bij Manse nog iets exponentiëler.

Weinigen zagen Zimet in de play-offs, maar hij staat er toch maar mooi en wil zijn criticasters ongelijk geven. De twee wedstrijden zullen waarschijnlijk gesloten blijven, precies zoals Manse ze graag heeft. Hoewel we dit seizoen een meer aanvallende Manse hebben gezien, houdt hij ervan de wedstrijd onder controle te houden. Een 1-0-score is genoeg voor hem. De sleutel van deze confrontatie zal in het openingskwartier liggen: als hij Manse uit zijn kot wil lokken, zal Zimet heel snel een bal tegen de touwen moeten knallen.

Gezien het niveau van de acht titelkandidaten zullen de vier kwartfinalewedstrijden felbevochten worden. Elke wedstrijd zal de moeite waard zijn om te bekijken. We zien elkaar woensdag 5 mei voor de eerste ronde van de play-offs.

En als klein aperitiefje schotelen we je alvast deze prachtige goal voor van Capi_Torres (Beerschot), die zich helaas niet voor de play-offs kon kwalificeren. Zijn scorpion kick werd verkozen tot “Doelpunt van het jaar”, geniet ervan!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top