Je kan genieten van de game op verschillende platformen en er zijn verschillende versies. Deze keer wordt de strijd gestreden op de mobiele versie en kunnen wij genieten van de tweede editie van het Call Of Duty Mobile World Championship vanaf 3 juni. Er wordt een prijzenpot voorzien van in totaal 2 miljoen dollar.

Meer en meer te verdienen

2 miljoen dollar! Dat heb je goed gelezen. Activision beloont de beste spelers ter wereld royaal voor hun prestaties. Je kan je de vraag stellen of die prijzenpot niet te groot is voor de mobiele versie van de game.

Hoe ziet het toernooi er dan uit? Het toernooi wordt georganiseerd door Sony en iedereen mag eigenlijk meedoen. De spelers die aan de eerste selectievoorwaarden voldoen, kunnen deelnemen aan bepaalde evenementen en zich plaatsen voor de regionale fases.

 
 

De voornaamste criteria en de regels om deel te nemen zijn de volgende:

– De speler moet minstens 18 jaar oud zijn.
– De speler woont in een bepaalde regio. Welke regio’s is voorlopig nog niet geweten.
– De speler die wil deelnemen aan de competitie moet minstens niveau 10 hebben bereikt om de ranked muliplayer wedstrijden te spelen. De winnaars van bepaalde toernooien mogen ook deelnemen aan het COD Championship.

In de eerste drie fases van het toernooi mogen de spelers kiezen welk toestel (tablets bijvoorbeeld) ze gebruiken, maar in de regionale selectie en in de finales moeten ze spelen op een Sony toestel. Geen enkel ander toestel wordt dan nog toegelaten en zo grijpt het toernooi terug naar de pure traditie van mobile gaming.

Welke fases kent het toernooi? Je heb Solo Play, waar de spelers zowel solo als in team kunnen spelen en ze in 10 ranked games 60 punten moeten verzamelen. Er is ook nog Team Play, waar de 256 beste ploegen van elke regio na 30 ranked games zich kwalificeren. Nadien volgt nog de regionale Playoffs: een eliminatieronde met brackets voor de beste ploegen om uiteindelijk te bepalen wie de finales van het kampioenschap zal spelen op het einde van het jaar.

Copyright visual : Call Of Duty/Sony