Een overwinning had KVC Westerlo op een iets fraaiere derde plek kunnen brengen in het eindklassement, maar voor de derde keer in vier pogingen konden de Kempenaren geen afstand nemen van Club NXT. Het nieuwe gelijke spel leverde Westerlo wel de titel van remisekampioen op.
Het zag er nochtans een tijdje goed uit voor Westerlo nadat opnieuw Kyan Vaesen zijn team op voorsprong had gebracht. In het begin van de tweede helft zette Maxim De Cuyper de bordjes weer in evenwicht. Westerlo kreeg nog de beste kans op de overwinning, maar Alici trapte een strafschop wild hoog over het doel van Lammens.

Door dit nieuwe gelijke spel is Westerlo er niet in geslaagd om nog over Lommel naar de derde plaats in het eindklassement te wippen. De Kemphanen eindigen wel met evenveel punten als de Noord-Limburgers, maar wonnen maar liefst drie matchen minder dan de gouwgenoten uit de Kempen.

Bijna de helft gelijk

Dat Westerlo toch nog naast Lommel kon eindigen ondanks het geringe aantal zeges, heeft vooral te maken met het grote aantal gelijke spelen dat Westerlo dit seizoen liet noteren. In 13 van de 28 wedstrijden (46%) ging Westerlo na negentig minuten met een draw van het veld. In de vijf seizoenen dat 1B bestaat is dat nog nooit gebeurd. Union (2019-2020) en KVC Westerlo (2017-2018) eindigden ooit met twaalf remises, maar dertien is ongezien.

Toch een titel dus voor Bob Peeters en co, al zal dit niet degene zijn waarop ze gehoopt hadden in het Kuipje.