Deze Netflix-series en -films zijn populair in onze buurlanden!

Smaken verschillen en die volkswijsheid reikt ook ver voorbij onze landsgrenzen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de voorkeuren van andere Europeanen, onderzoekt Proximus Pickx vandaag welke series en films de inwoners van onze buurlanden de moeite waard vinden om te bekijken. Kijkt u mee?

'Thunder Force' (2021)

Al weken prijkt deze komedie bovenaan de Franse en Nederlandse Netflix-hitlijsten en wat ons betreft met recht en reden. In ‘Thunder Force’ zien we hoe wetenschapster Emily Stanton (Octavia Spencer) een serum ontwikkeld waarmee ze elke persoon op aarde superkrachten kan geven. Het serum is echter nog instabiel en wanneer haar klunzige vriendin Lydia (Melissa McCarthy) per ongeluk het middeltje toegediend krijgt, vreest Emily dan ook het ergste. Gelukkig zijn er geen bijwerkingen, buiten het feit dat Lydia supersterk is. De twee vriendinnen slaan de handen in elkaar om het kwade te bestrijden en hun vriendschap verder uit te bouwen.

Ontdek ‘Thunder Force’ vanavond nog op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

'The Serpent' (2021)

Deze true crimeserie beroert de gemoederen in Frankrijk en al zeker in Nederland. De Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg (Billy Howle) is aan het werk in de ambassade van Bangkok wanneer hij ontdekt dat er een illustere seriemoordenaar op vrije voeten rondloopt. Deze moordenaar luistert naar de naam Charles Sobhraj (Tahar Rahim) en zou samen met zijn vriendin al twintig Westerse toeristen in de val hebben gelokt. Knippenberg gaat op onderzoek naar de man en zet een reeks gebeurtenissen in gang waardoor de politie hem eindelijk kan klissen.

Ontdek ‘The Serpent’ vanavond nog op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

'Seaspiracy' (2021)

Nadat de Engelse documentairemaker Ali Tabrizi in 2014 het spraakmakende ‘Cowspiracy’ uitbracht, keert hij dit jaar terug met ‘Seaspiracy’: een documentaire die achter de schermen kijkt van de wereldwijde visindustrie. Dat hebben ze in het Verenigd Koninkrijk geweten want de documentaire wordt sinds enkele maanden duchtig bekeken en besproken. Tabrizi brengt enkele ophefmakende feiten aan het licht: zo zouden visnetten verantwoordelijk zijn voor het overgrote deel van het plastic afval in de oceaan en zouden dolfijnen maar zeer gering beschermd worden door organisaties die zich daar, naar de buitenwereld toe, voor engageren. Toch is het ook opletten geblazen: de documentaire is langs meerdere kanten bekritiseerd wegens het verspreiden van fake news.

Ontdek ‘Seaspiracy’ vanavond nog op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

'Just Say Yes' (2021)

De bevallige Nederlandse Lotte (Yolanthe Cabau) droomt luidop van het perfecte huwelijk. Wanneer ze eindelijk ten huwelijk wordt gevraagd, is ze dan ook helemaal in de wolken. Maar al snel is het geluk op voor Lotte: haar verloofde laat haar zitten en ze moet toekijken hoe haar zus wél in het huwelijksbootje gaat stappen. Als troostprijs mag ze het vrijgezellenfeest organiseren en daar gaan de remmen van Lotte helemaal los! Deze romantische komedie scheert hoge toppen in Nederland. Hoe kan het ook anders: de regie lag in handen van Appie Boudellah en Aram van de Rest: twee Nederlandse topregisseurs.

Ontdek ‘Just Say Yes’ vanavond nog op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

'The Irregulars' (2021)

Er zitten in het Verenigd Koninkrijk ongetwijfeld heel wat jonge kijkers die nieuwsgierig zijn naar het leven ten tijde van het Victoriaanse tijdperk. Dat lijkt althans Netflix te denken nadat de streamingdienst op de proppen kwam met ‘The Irregulars’. In deze serie volgen we een bende straattieners die heel wat gemeen heeft met de huidige generatie pubers tijdens hun onderzoek naar geheimzinnige feiten in het Londen van de jaren 1800. Het geheel past in de wereld van Sherlock Holmes en is dankzij de prachtige en kleurrijke kostuums een lust voor het oog. Tel daar diversiteit en een sterke verhaallijn bij en je hebt plotsling een geweldig populaire serie… tenminste in het Verenigd Koninkrijk!

Ontdek ‘The Irregulars’ vanavond nog op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Series

Bekijk alles
Top