Lauwrensens verlaat Union SG voor avontuur in 1e Nationale

Sport | Axel Lauwrensens zal niet met Union Sint-Gillis mee stijgen naar de Jupiler Pro League. Niet geheel verwonderlijk, want de aanvallende middenvelder kwam dit seizoen quasi niet in het stuk voor bij de kampioen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 21-jarige Lauwrensens kwam in 2019 over van de U18 van RSC Anderlecht, maar kon zich nooit doorzetten bij Union. In twee seizoenen kreeg hij amper 26 speelminuten en dat was dan nog in de bekermatch van dit seizoen tegen KSK Heist (4-0 winst).

Lauwrensens zet nu een stap terug om zijn carrière te lanceren bij Royal Francs Borains; het vroegere Boussu-Dour (enkele jaren geleden ook nog in tweede klasse). De club promoveerde vorig seizoen van de tweede amateurliga naar de eerste amateurliga (nu 1e Nationale).

Daar hoopt de club om - na een Covidjaar - volgend seizoen potten te breken onder de vleugels van coach Dante Brogno. Die gaf eerder al aan om vooral op (overbodige) spelers uit 1A en 1B te mikken om zo zijn team te versterken. "Door Covid-19 zullen er heel wat spelers uit 1A en 1B vrij komen. Het is aan ons om daarvan te profiteren", klonk het recent nog bij de ex-spits van Sporting Charleroi.

?? Bienvenue à Axel Lauwrensens ?? ?? Âgé de 21 ans, le n°10 arrive de la Royale Union Saint-Gilloise, champion en D1B....

Geplaatst door Royal Francs Borains op Dinsdag 20 april 2021

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top