Op de 34e en laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League werd in 9 wedstrijden 39 keer gescoord, evenveel als tijdens de 33e speeldag en een evenaring van het record voor dit seizoen. We kennen nu de ploegen die deelnemen aan PO1, PO2, de barragewedstrijden en de ploeg die degradeert.
 
Het seizoen 2020/2021 van de Jupiler Pro League was lange tijd onvoorspelbaar en verrassend, maar wie de eindklassering bekijkt, zal vaststellen dat er van grote verrassingen niet echt sprake is. Alleen de mooie vijfde plek van KV Oostende en de teleurstellende zevende plek van AA Gent zullen weinigen voorspeld hebben. Met Club Brugge, Antwerp, Anderlecht en Racing Genk kent PO1 alleen maar 'usual suspects' als deelnemers. PO2 met Oostende, Standard, AA Gent en KV Mechelen zorgt voor leuke affiches en een wellicht spannend verloop. De degradatie van Moeskroen en de barrageplaats voor Waasland-Beveren stonden ook in de sterren geschreven.
 
39 doelpunten (bis)
 
Over het hele seizoen gezien ligt het gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd in de JPL 2020/2021 op 2,98 goals per duel. De slotspeeldag doet beter, want op de scoreborden van de 9 stadions verschenen afgelopen weekend 39 doelpunten, een gemiddelde van 4,33 goals per duel. Sommige ploegen hadden op de laatste speeldagen nog maar weinig te winnen of te verliezen, maar dat weerhield hen er dus niet van om offensief op het veld te komen.
 
Paul Onuachu blijft trefzeker
 
Racing Genk verloor drie punten tegen Antwerp, maar toch scoorde Paul Onuachu, de Nigeriaanse goleador van de Limburgers, opnieuw twee keer. Het is al de 7e keer dit seizoen (als we ook zijn hattrick van 6 januari tegen Eupen meerekenen) dat de spits twee keer scoort in een wedstrijd. De Nigeriaan had een voet in 46% van de doelpunten van de Genkenaars en haalt een gemiddelde van 0,88 goals per wedstrijd. Onuachu kwam dit seizoen tot volle ontbolstering, want vorig seizoen scoorde hij bij Genk maar 9 keer. 
 
Raphael Holzhauser, de koning van de assists
 
Raphael Holzhauser was dit seizoen goed voor 16 assists en daarmee haalt de ex-speler van Stuttgart en Austria Wien statistieken die hem bij de beste assistkoningen van de recente geschiedenis van de JPL plaatsen. Alleen Mbark Boussoufa en Franck Berrier doen met 17 assists beter dan de middenvelder van Beerschot die in dit all-time klassement spelers als Marc Degryse (15 assists in 1999/2000) en Thorgan Hazard (14 assists in het seizoen 2013/2014) achter zich laat.
 
Moeskroen zakt
 
Moeskroen verloor op deze laatste speeldag met 4-2 van Club Brugge. De Hurlus vochten tot de laatste snik voor het behoud, maar eindigen desondanks op de laatste plaats en zijn veroordeeld tot degradatie. Vorig jaar had Moeskroen nog een rustig seizoen gekend, met een tiende plaats en 36 punten, 16 meer dan rode lantaarn Waasland-Beveren. De degradatie heeft de club uit Le Canonnier nu vooral te wijten aan een rampzalige start (3 op 27 onder trainer Fernando da Cruz). Als het kampioenschap pas zou zijn begonnen op de 10e speeldag zou het Moeskroen van trainer Jorge Simao 14e zijn geëindigd met 28 punten, 4 punten meer dan Waasland-Beveren, 5 meer dan Charleroi en 7 meer dan Cercle Brugge.
 
Top 4: Club kampioen?
 
Op 30 april begint PO1, met Club Brugge die de titel haast niet meer kan ontglippen. Blauw-zwart start met 8 punten voorsprong op Antwerp, 9 op Anderlecht en 10 op Racing Genk. Er vallen echter maar 18 punten meer te winnen of te verliezen. Tegen de ploegen in PO1 pakte Club 12 op 18. De plaats voor de tweede plek belooft spannender te worden: tegen de ploegen in PO1 haalde Anderlecht in de reguliere fase 15 op 18, terwijl Antwerp maar 6 op 18 en Racing Genk zelfs amper 3 op 18 haalden.