‘Dertigers’ verbreekt alle records

‘Dertigers’ staat amper twee weken online, maar verbreekt nu al alle records op VRT NU. Vooral jongeren zijn verknocht aan de serie waarin een vriendengroep het reilen en zeilen van het ‘echte’ leven deelt. En wat is een hype zonder bijpassende memes? Juist: niets.

We zijn al aanbeland bij het derde seizoen van de populaire serie ‘Dertigers’. Het programma kende in de eerste twee seizoenen al een overdonderend succes, maar bombardeert zich nu officieel tot de meest succesvolle serie op streamingplatform VRT NU. Een paar dagen geleden stond de teller van kijkers al op 2.314.928. Een ware prestatie na een kleine 11 dagen online te staan. Ten opzichte van vorig seizoen is de populariteit exponentieel gegroeid, want toen waren er na dezelfde periode ‘nog maar’ 1.392.878 kijkers.
 
‘Dertigers’ leent zich ook perfect tot bingewatchen, want na 24 uur hadden al enkele honderden fans het hele seizoen uitgekeken. Toewijding, noemen ze dat. Vlaanderen krijgt dus maar geen genoeg van Saartje, Pieter, Tinne, Bart, Nora, Alex en Elias. Het hoeft ook geen probleem te zijn als je de vorige twee seizoenen gemist hebt, want die staan ook nog steeds te blinken op VRT NU. Aan het tempo van die paar honderden fans ben je dus maar drie dagen bezig om helemaal up to date te geraken met de herkenbare verhalen van de vriendengroep.


 

Memes

Het ‘Dertigers’-publiek bestaat, weinig verrassend, overwegend uit jongeren. 51% van de kijkers op VRT NU is namelijk jonger dan 35 jaar. Niet gek dus dat op sociale media volledige accounts gewijd zijn aan de serie. De ene meme na de andere komt daarop terecht.


Bekijk ‘Dertigers’ van maandag tem donderdag om 21u25 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top