Matthias Casse pakt zilver na verlies in de finale op het EK judo in Lissabon

Sport | Matthias Casse heeft zaterdag zilver veroverd in de klasse tot 81kg op het EK judo in de Portugese hoofdstad Lissabon. Voor België is het de eerste medaille op dit EK. In de finale verloor onze landgenoot, nummer een van de wereld in zijn gewichtscategorie, met ippon in de golden score van de Turk Vedat Albayrak, nummer drie van de wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De overwinning ging naar Vedat Albayrak (IJF 3), de recente winnaar van de Antalya Grand Slam. De Turk kreeg twee waarschuwingen, tegenover één voor de Belg, toen het vrij gesloten gevecht naar de golden score ging. Na 2:11 in de extra tijd incasseerde de Belg een noodlottige ippon (uchi-mata), waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een zilveren medaille.

Olympische Spelen

Het was de tweede strijd tussen de twee mannen, na het duel dat de 27-jarige Turk won tijdens de GP van Agadir begin 2018. Albayrak, die brons won op het WK 2018, had nog nooit eerder op een internationaal podium gestaan. Casse, de nummer 1 van de wereld sinds zijn overwinning in de Grand Slam van Parijs in februari 2020, versloeg eerder in de halve finales de Bulgaar Ivaylo Ivanov. In de kwartfinales was hij te sterk voor de Brusselaar Sami Chouci.

Casse reageerde bij Sporza teleurgesteld na het verlies in de finale. Hij kijkt ook al uit naar de Olympische Spelen in Tokio. "Nu is het normaal dat het nog een ontgoocheling is, maar de komende dagen zal ik er wellicht gelukkig op terugkijken. Ik merk de progressie wel enorm, elk toernooi gaat het beter en beter. Er komen nu nog 2 belangrijke toernooien met het WK en de Olympische Spelen als hoofddoel", vertelde Casse.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top