Philipsen boekt tweede ritzege op rij in Ronde van Turkije

Jasper Philipsen is aan het stunten in Turkije. De renner van Alpecin-Fenix won pas zijn tweede etappe in de Ronde van Turkije en geeft opnieuw al zijn rivalen, inclusief Marc Cavendish, het nakijken.

Nadat hij gisteren de 6e etappe van de Ronde van Turkije al op zijn naam had geschreven, deed wielrenner Jasper Philipsen vandaag dat kunstje nog eens over. Na 180 kilometer tussen Marmaris en Turgutreis versloeg onze landgenoot de Duitser André Greipel (Israël-Start Up Nation) en de Brit Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step).

Het scheelde echter niet veel of Shane Archbold (Deceuninck-Quick Step) had gewonnen in plaats van Philipsen. Zes kilometer voor de eindstreep stampte die immers vol op het gaspedaal waardoor hij kon ontsnappen uit het peloton. Omdat hij goed gebruikmaakte van de lange afdaling tijdens de laatste kilometers, eiste Archbold bijna de zegen op. Gelukkig voor Philipsen waren er genoeg achtervolgers die Archbold konden terughalen en op deze manier heel wat kostbare energie verspilden vlak voor de eindsprint.

Concurrentie van Cavendish

Philipsen kon profiteren van de verzuurde benen van alle renners die Archbold inhaalden. Hij won op deze manier de achtste etappe van de Ronde van Turkije en dat is de zevende profoverwinning uit zijn carrière en zijn derde van het seizoen. Die andere kanshebber, Mark Cavendish, moest zijn meerdere vandaag erkennen in Philipsen. Toch kon ook hij al drie keer winnen in deze editie van Turkijes mooiste. Cavendish staat momenteel op de eerste plaats in het Turkse sprintersklassement met 69 punten. Dat is één meer dan de tweede: Jasper Philipsen met 68 punten.

Zondag zullen de renners 160,5 kilometer van de Turkse badstad Bodrum naar Kusadasi rijden. Onderweg zijn er twee tussensprints waar punten verdiend kunnen worden en de finish is gelegen op een heuvel. Dat laatste is niet meteen de specialiteit van Philipsen en dus zal hij alles op alles zetten om de twee tussensprints te winnen!

Wielersport

Bekijk alles
Top