Wat maakt de Netflix-reeks 'Formula 1: Drive to Survive' zo succesvol?

De Netflix-documentairereeks 'Formula 1: Drive to Survive' verkent de wereld van de F1-wedstrijden, neemt een kijkje achter de schermen en biedt een ongeziene blik op de coureurs, teamleiders en hun privéleven. Er zijn een aantal elementen die ervoor zorgen dat de serie een langdurig succes kan worden.

Sinds 2019 volgen de camera's van de documentairereeks 'Formula 1: Drive to Survive' de coureurs, managers en teameigenaren van het Wereldkampioenschap Formule 1. In het derde seizoen, dat zojuist op Netflix is uitgebracht, mogen we een kijkje nemen achter de schermen van de editie van 2020, die sterk werd verstoord door de coronacrisis. De vorige seizoenen van deze reeks werden onverwacht een kijkcijferhit. Nochthans is dat niet vanzelfsprekend, want de sport worstelt al jaren met een afnemende populariteit. Verschillende onderzoeken geven aan dat een nieuw publiek de F1-wereld ontdekt en dat de serie tegen 2022 op weg zou kunnen zijn om een miljard fans wereldwijd te bereiken. Sinds de release van de serie hebben coureurs ook een recordpubliek verzameld voor de serie op het Twitch-platform.
 
Achter de schermen
 
De serie stelt ons in staat om het Formule 1-seizoen van binnenuit te volgen. In de F1-competitie zijn er slechts 10 teams met elk twee coureurs. Hierdoor leer je de individuele personages in de loop van het seizoen kennen, of het nu coureurs, teammanagers of teameigenaren zijn. Nogmaals, de serie is niet gericht op een publiek van F1-adepten, aangezien veel van zijn kracht komt van de blik die de reeks werpt achter de schermen van de sport. De helft van de show is gewijd aan geheime onderhandelingen waarin teams proberen hun beste coureurs te verhandelen. Dit leidt regelmatig tot het "verraad" van een coureur die het jaar daarop een nieuw team vervoegt, terwijl hij nog zes maanden te gaan heeft met het huidige team dat hij verliet, of vice versa.
 
Een vermakelijk format
 
In tegenstelling tot Formule 1-evenementen, die vaak uren kunnen duren, is geen enkele aflevering van 'Formula 1: Drive to Survive' langer dan 40 minuten. Dit maakt van de reeks een echte bingekandidaat waar zelfs de meest vastberaden kijkers een kluif aan zullen hebben. Het format van de show leent zich uitstekend voor langere verhaallijnen en brengt opmerkelijke gebeurtenissen tijdens het F1-seizoen onder de aandacht. Kortom, deze reeks wordt geprezen vanwege de nooit eerder vertoonde details die het aan fans biedt, terwijl het ook nieuw publiek aantrekt voor de autosport. Sommige critici durven zelfs zeggen dat de serie spannender is dan de echte Formule 1!
 
Alle drie seizoenen van 'Formula 1: Drive to Survive' zijn nu beschikbaar op Netflix. Meer info over de tv-optie All Stars (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 
 
 

Series

Bekijk alles
Top