Onze televisietips voor de komende week

Series | Nu de verlengde paasvakantie voorbij is, maar we nog niet met tien in de tuin mogen barbecueën, ben je misschien wel op zoek naar een verzetje. De beeldbuis brengt soelaas, want ook deze week is er weer heel wat te zien, van interessante documentairereeksen tot romantische films. Dit zijn onze kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Dwars door de Middellandse Zee

Halverwege zijn tocht door de smeltkroes van culturen op de eilanden van de Middellandse Zee, moest televisiemaker Arnout Hauben huiswaarts keren door de uitbraak van het coronavirus. In het najaar van 2020 kon hij toch terugkeren om zijn reisverhaal af te maken. Het resultaat is een mooi verslag van een avontuur dat inzicht verschaft in de rijke geschiedenis rond de Middellandse Zee.
 
Enkele populaire vakantiebestemmingen passeren de revue op de tocht van Gibraltar naar Jeruzalem, maar Arnout en zijn kompanen zijn er uiteraard niet voor een luilekkere vakantie. Zij graven onderweg in de verhalen achter die bestemmingen, zodat we ze – wanneer het weer toegelaten en aan te raden is – die met een frisse blik zelf kunnen gaan ontdekken. Elke avontuurlijke reiziger voelt het waarschijnlijk kriebelen bij het zien van deze documentairereeks.

Bekijk ‘Dwars door de Middellandse Zee’ op maandag om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dinsdag: Charlatan

Arno Hintjens is een icoon in de Belgische muziek, dat zal niemand tegenspreken. In de nieuwe documentairereeks ‘Charlatan’ vertelt ‘Iedereen Beroemd’-regisseur Dominique Deruddere het levensverhaal van de Oostends-Brusselse zanger die al meer dan een halve eeuw op zijn eigenzinnige wijze furore maakt op de grootste nationale podia.
 
Maar het is niet allemaal jolijt in deze reeks. Arno kampt al sinds eind 2019 met pancreaskanker en hoewel die bij de zanger in een vrij vroeg stadium werd vastgesteld, is dat een erg moeilijk gevecht. Hintjens noemt de documentaire dan ook zijn testament.

Bekijk ‘Charlatan’ op dinsdag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Woensdag: Huis Gemaakt

De drie overgebleven koppels storten zich op het volgende deel van hun verbouwingswerken: de badkamer. En zoals iederen die ooit een verbouwing heeft meegemaakt maar al te goed weet, kan daar vanalles fout lopen. Ook de kandidaten blijven niet van de pech gespaard. Intussen velt de jury ook een oordeel over hun woonkamers. In de aflevering van vorige week zagen we hoe de koppels die in slechts 8 luttele dagen moesten verbouwen. Ze streden tot de laatste seconden en de ene is al wat blijer met het resultaat dan de andere, maar hoe denken Gert Voorjans en Cerina Marchetta erover?

Bekijk ‘Huis Gemaakt’ op woensdag om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Donderdag: Great Expectations

Net zoals de meeste werken van meesterauteur Charles Dickens is ‘Great Expectations’ meermaals vertaald naar het grote doek. Dit liefdesverhaal over ongelijke sociale klassen is tijdloos en en dat bewijst regisseur Alfonso Cuarón (‘Children of Men’, ‘Gravity’, ‘Roma’) door het verhaal uit 1861 naar een moderner tijdperk voor zijn film uit 1998.
 
In de hoofdrollen zien we topacteurs als Ethan Hawke (‘Gattaca’, ‘Boyhood’, ‘First Reformed’), Gwyneth Paltrow (‘The Talented Mr. Ripley’, ‘Contagion’), Hank Azaria (‘The Simpsons’, ‘Friends’) en Robert De Niro (‘Taxi Driver’, ‘Raging Bull’, ‘The Irishman’).

Bekijk ‘Great Expectations’ op donderdag om 20u40 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: Bloodlands

Op Eén start het grimmige Britse politiedrama ‘Bloodlands’, dat voorlopig nog maar vier afleveringen telt. Het verhaal speelt zich af in Noord-Ierland, waar een kidnapping ervoor zorgt dat het dossier rond een reeks oude moordzaken weer geopend wordt. Voor inspecteur Tom Brannick, die smeekt om het onderzoek te mogen leiden, betekent het een nieuwe kans om op de moordenaar van zijn eigen vrouw te jagen. James Nesbitt (‘The Hobbit’, ‘The Missing’, ‘Jekyll’) geeft gestalte aan de geharde agent die nog een eitje te pellen heeft met zijn eigen verleden. In Groot-Brittannië wordt intussen gewerkt aan een tweede seizoen.

Bekijk ‘Bloodlands’ op vrijdag om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top