Zenuwslopende games, een ideaal ingrediënt voor een spannende film

Weinig elementen kunnen een film intrigerender maken dan een spannende uitdaging. Sommige films voegen daarom een spelelement toe, waardoor de scenaristen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Proximus Pickx laat zijn licht schijnen op enkele films waarin spellen een rol spelen.

Ready Player One

Deze Spielbergfilm schetst een dystopische toekomst in 2045, waarin de wereld wordt geteisterd door armoede, oorlog, hongersnood en klimaatrampen. De hongerende mensheid vlucht weg in OASIS, een virtualrealityspel dat stilaan een alternatieve samenleving wordt met miljarden spelers. Wanneer de ontwerper van het spel kinderloos sterft, kondigt hij aan dat er drie sleutels in OASIS zitten die toegang geven tot zijn erfenis. De jonge Wade Watts, een verdwaalde tiener, maakt er zijn missie van om deze speurtocht op te lossen. Al snel ondervindt hij dat hij niet alleen in het spel maar ook in het echte leven gevaar loopt...

Truth or Dare

In deze horrorfilm volgen we de lotgevallen van een groep studenten tijdens een vakantie in Mexico. Wanneer ze de mysterieuze man Carter in een bar ontmoeten, krijgen ze het aanbod om mee te doen met een bovennatuurlijk spel. Al gauw wordt duidelijk dat het spel een dodelijke afloop kent voor ieder die de regels niet goed volgt. De vloek die op de studenten rust, blijft zelfs verderwerken als ze terug thuis zijn. Deze lugubere prent van Jeff Wadlow was volgens filmrecensenten geen hoogvlieger, maar het bioscooppubliek gaf hen ongelijk. De film bracht wereldwijd bijna 100 miljoen Amerikaanse dollar op, terwijl de film amper 3,5 miljoen dollar kostte om te maken.
 

Nerve

Deze technothriller is het perfecte voorbeeld van hoe een spel te ver kan gaan. Het verhaal draait om het onlinespel 'Nerve', waar mensen kunnen deelnemen aan een hele reeks gefilmde uitdagingen waarmee ze geld kunnen verdienen. Hun uitdagingen worden gevolgd door 'voyeurs' die hun keuzes begeleiden en steeds meer acties starten. Vee, een verlegen en ingehouden jonge vrouw uit New York, doet mee om wat extraverter te worden. Na enkele uitdagingen ontdekken de twee meest bekeken deelnemers, Vee en Ian, dat het spel een gevaarlijke vorm aanneemt wanneer de persoonlijke informatie van de deelnemers uitlekt. De film kan je beschouwen als een soort van parabel over de gevaren van het vrijgeven van vertrouwelijke informatie.

Bekijk 'Nerve' op 22 april om 20u40 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Jumanji: The Next Level

In de allereerste 'Jumanji'-film uit 1996 ontsnapt het personage van Robin Williams uit de klauwen van enkele jungledieren. In de remake uit 2019 worden vier tieners in een videogame gesmeten. Met avatars navigeren ze door landschappen die even magnifiek als vijandig zijn. Ook in deze film worden de protagonisten gedwongen het spel te spelen om eruit te komen. Ze zullen al snel ontdekken dat je niet Jumanji speelt, maar dat het spel met jou speelt ... De tieners zullen het gevaar onder ogen moeten zien om een kans te maken terug te keren naar de echte wereld. Anders blijven ze voor altijd gevangenen van Jumanji!

Bekijk 'Jumanji' nu op Netflix. Lees meer over Netflix bij Proximus Pickx. Meer info over de tv-optie All Stars (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 
 

Films

Bekijk alles
Top