Weerhoudt Ladies Volley Limburg Asterix Avo van een 14de titel?

Sport | Binnenkort weten we wie de winnaar wordt van het Belgisch kampioenschap volleybal bij de vrouwen. Zondag om klokslag 18u staan Asterix Avo Beveren en Ladies Volley Limburg oog in oog voor de finale van de play-offs. Favoriet Beveren aast op een 14de nationale titel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na halve finales om “u” tegen te zeggen, valt binnenkort het doek over het Belgische kampioenschap volleybal bij de vrouwen. Wie mag zich na zondag Belgisch kampioen noemen: Asterix Avo Beveren of Ladies Volley Limburg?
 
Asterix Avo liet tot nu toe nog geen steken vallen en is van de eerste tot de laatste dag van het kampioenschap al koploper. Net zoals in de Bekerfinale was de ploeg van trainer Kris Vansnick een maatje te groot voor VC Oudegem in de halve finales van de play-offs. Er stond dan wel een 3-0 op het scorebord, maar de match was spannender dan die score deed uitschijnen. Het was uiteindelijk wel Asterix Avo dat op de beslissende momenten nog een versnelling hoger kon schakelen.
 
Alleenheerschappij
 
Zondagavond kunnen de ploeggenoten van Silke van Avermaet, die op weg is om de titel ‘speelster van het jaar’ op haar palmares te schrijven, weer een nationale titel binnenhalen. Sinds 2014 al zijn ze onafgebroken kampioen – in 2020 werd geen titel uitgedeeld. Als de Oost-Vlamingen erin slagen om dit jaar zowel de beker als het kampioenschap te winnen, worden ze definitief de meest bekroonde club van ons land, voor Oostende.
 
Maar dan moeten ze nog de slag halen tegen de Ladies Volley Limburg, dat in de klassieke fase derde werd en Gent er in de halve finale met 3-0 uit knikkerde. De Limburgers starten niet als favoriet aan de wedstrijd, aangezien ze na hun laatste twee confrontaties tegen Asterix telkens met 3-0 moesten afdruipen, maar zoals coach Kris Vansnick van Asterix al liet optekenen: “We zijn beducht voor elke tegenstrever, want stuk voor stuk zijn het sterke ploegen.” Lore Gillis en haar ploeg zouden wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen.
 
Volg de finale van de play-offs tusse Asterix Avo Beveren en Ladies Volley Limburg zondag om 17u55 op Pickx Live (zender 11) of in livestream op Pickx.be

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top