Het reguliere seizoen van de Proximus ePro League is gisteren geëindigd met de 17de speeldag en heeft het lot van de deelnemers bezegeld. De namen van de acht gekwalificeerden die in de play-offfase zullen strijden om de titel van Belgisch kampioen FIFA 21 zijn nu bekend.

 

Proximus ePro League: Club Brugge loopt kwalificatie mis in slotminuten

De 17de speeldag, het slotakkoord van een maandenlang seizoen, moest gisteren nog enkele vraagstukken oplossen. Terwijl sommige ploegen bovenin het klassement zeker waren van een plek in de play-offs, moest de middenmoot nog een laatste keer alles geven in de strijd om één van de acht kwalificatieplaatsen.

Het Standard van ShadooW en capi_torres13‘s Beerschot mochten de spits afbijten. De wedstrijd draaide uit in het voordeel van die laatste, maar zonder grote gevolgen. Standard, dat op plaats 5 stond, was namelijk al geplaatst na de puntendeling tegen Eupen vorige week. De ploeg uit Luik zakt wel een plaatsje, maar de 6e plek is voldoende voor een kostbaar ticket voor de volgende fase van de competitie.

Het resultaat van de dag was zonder twijfel dat van OH Leuven. Speler E-onel won met 3-0 van Waasland-Beveren en steeg twee plaatsen in het klassement. OHL eindigt in de top 8 en kwalificeert zich ten koste van Club Brugge voor de play-offs!

Club-speler QTN_11, 7de in het klassement voor aanvang van de laatste speeldag, moest zijn wedstrijd tegen REGO (Royal Excel Moeskroen) winnen om bij de beste acht te eindigen. Helaas voor de Bruggeling maakte de Moeskroen-speler gelijk in de slotminuten van de wedstrijd! Door het 3-3-gelijkspel zakt Club Brugge twee plaatsen en komt het één puntje te kort om te mogen deelnemen aan de play-offs.

Sporting Charleroi, van zijn kant, bevestigde zijn kwalificatie door KAS Eupen en speler SvenRoasted te verslaan met 3-1.

Geoffrey Meghoe (SV Zulte Waregem), de speler die het klassement het grootste deel van het seizoen heeft gedomineerd, won van KAA Gent en Nycom5. Door die overwinning eindigt hij het reguliere seizoen helemaal bovenaan vóór ZayroR (Sint-Truiden), die met 0-2 verloor van Zak Bentato en zijn Anderlecht. RSCA pakte drie cruciale punten, want het blijft op die manier achtste en kwalificeert zich als laatste voor de volgende fase.

KV Kortrijk verloor op de laatste speeldag met 1-2 van Miran (KV Mechelen), maar eindigt wel vierde. Net achter de club uit West-Vlaanderen volgt het Antwerp van Zimet2015, die won van Abdullah Waiss en zijn KRC Genk (2-1).

De gekwalificeerden voor de play-offs:

– Geoffrey Meghoe (Zulte Waregem)
– ZayroR (Sint-Truiden)
– Didista (Sporting Charleroi)
– Manse01 (KV Kortrijk)
– Zimet2015 (Royal Antwerp FC)
– ShadooW (Standard Luik)
– E-onel (OH Leuven)
– Zak Bentato (RSC Anderlecht)

Dit is de lijst van de acht spelers die het voorrecht zullen hebben om deel te nemen aan de play-offs. Die gaan van start op 5 mei en de acht gekwalificeerde spelers zullen tegen elkaar strijden in een eindfase die zal beslissen over de Belgische FIFA 21-titel. We zien elkaar binnenkort voor meer details over het slot van de competitie dat ongetwijfeld voor vuurwerk zal zorgen.

Copyright afbeelding: ELEVEN Belgium