Ons Elftal van de Week

Sport | De prijzen in 1B zijn verdeeld, want Seraing heeft zich verzekerd van de tweede plaats. In het topschuttersklassement is de spanning dan weer te snijden want Mikautadze heeft zich op gelijke hoogte met Vanzeir geheven.

Çiçek had er duidelijk zin in tegen RWDM. De Westerlo-aanvaller kwam al in de eerste tien minuten twee keer heel dicht bij de openingsgoal, maar zowel doelman De Bie als het doelhout hielden de nul op het bord. De 20-jarige doelman kon dus meteen met een goed gevoel beginnen aan zijn tweede wedstrijd in doel bij RWDM. De jonge Belg maakte nog maar vorige week zijn debuut tegen Club NXT nadat hij in januari de overstap maakte van de jeugd van Tottenham Hotspur. In de tweede helft werd De Bie wel geklopt. Çiçek plaatste de gelijkmaker goed in de hoek, nadat Terki de score had geopend in de eerste helft. Tien minuten later was de voorsprong van RWDM hersteld met een doelpunt van Claes. Met een afgeweken schot van Keita werd het later alsnog 2-2.

Mikautadze leek de topschuttersprijs aan Dante Vanzeir te moeten laten, maar door een blessure van de spits van Union Saint-Gilloise krijgt Mikautadze een uitstekende kans om het nevenklassement naar zijn hand te zetten. In de wedstrijd tegen Deinze maakte hij met een heerlijke plaatsbal vanuit een bijna onmogelijke hoek de enige goal van de partij. Daarmee komt de Seraing-spits naast Vanzeir. Met nog twee matchen te gaan heeft hij nog maar één doelpunt nodig om topschutter te worden. Deinze speelde op het veld van de Luikenaars weinig aanvallende kansen bij elkaar en kon zo de zege van Seraing niet bedreigen. Dankzij de nieuwe driepunter is Seraing nu zeker van de tweede plaats en de bijhorende barragematchen voor de promotie.

Club NXT heeft zijn tweede overwinning van het seizoen beet. In eigen huis dirigeerde De Cuyper met twee doelpunten zijn team naar de overwinning tegen Lierse Kempenzonen. De openingsgoal kwam er na achttien minuten vanop hoekschop. De Cuyper nam de bal goed op de slof en plaatste de 1-0 tegen de touwen. Lierse kwam daarna aanvallend opzetten maar miste scherpte. Kort na de rust verdubbelt De Cuyper de score en zo stelde hij de tweede zege van het seizoen veilig.

Lommel moest winnen om alsnog kans te maken op de tweede plaats, maar Union Saint-Gilloise geeft zelfs na het kampioenschap geen cadeautjes weg. Al mag Lommel ook boos zijn op zichzelf. Kadiri kwam net voor de rust oog in oog met doelman Pirard maar plaatste de bal naast. Na de pauze toonde Union dan hoe het wel moest. Al na drie minuten tikte Teuma de 1-0 binnen. Undav trapte nog zijn zestiende doelpunt van het seizoen binnen vanop strafschop en zo blijft Union de driepunters opstapelen.