Roland-Garros eSeries keren terug voor een vierde editie

Nieuws |

Roland Garros en de Franse organisatie MCES hebben de handen in elkaar geslagen en organiseren samen de vierde editie van het grootste internationale e-tennistoernooi. Voor de gelegenheid zal de organisatie samenwerken met verschillende scholen die zich toeleggen op esports. Elke school, één per vertegenwoordigd land, zal haar nationale kampioen sturen naar een grote finale die wordt georganiseerd in de marge van de grand slam in de Franse hoofdstad. In België zal de Hogeschool PXL uit haar leerlingen een vertegenwoordiger kiezen.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Roland-Garros eSeries, het grootste e-tennistoernooi ter wereld, is terug voor een vierde editie! Aan het toernooi, dat zal doorgaan op het videospel Tennis World Tour 2, nemen de acht beste internationale spelers deel. De competitie wordt georganiseerd in samenwerking met MCES , een Franse referentieorganisatie die de sportwereld met zijn virtuele tegenhanger verbindt, en zal worden gesteund door verschillende scholen die een leerplan aanbieden dat is toegespitst op esports.

Dit jaar werkt Roland-Garros namelijk samen met 7 erkende esportsscholen en universiteiten uit Frankrijk (Power House Gaming), Spanje (e-Squad Academy), Italië (Esports Academy), Duitsland (eSports Cologne), het Verenigd Koninkrijk (Staffordshire University), Brazilië (THE360) maar ook België (Hogeschool PXL). “Wij zijn de eerste school in België die investeert in esportsonderwijs en talentontwikkeling voor onze leerlingen. Het is een eer dat onze school België vertegenwoordigt op de Roland-Garros eSeries by BNP Paribas. Esports opent de deur naar internationale kansen en visibiliteit voor onze studenten”, vertelt Ben Lambrechts, algemeen directeur van PXL University of Applied Sciences and Arts.

De zeven instellingen krijgen de kans om een vertegenwoordiger, een van haar studenten, af te vaardigen naar de grote finale die op zaterdag 29 mei zal plaatsvinden, gelijklopend met de grand slam die op de Parijse courts zal worden gespeeld. Daarvoor zal elke school tussen 14 en 22 april kwalificatietoernooien moeten organiseren. Het doel van deze samenwerking is duidelijk: van het toernooi een echte springplank maken voor de deelnemers naar een carrière in esports.

De achtste finalist zal zich moeten kwalificeren via een onlinetoernooi dat open is voor iedereen die op het Franse vasteland woont. De grote finale wordt op 27 april live uitgezonden op Twitch.

De twee finalisten delen een geldprijs van in totaal 5.000 euro, maar dat is nog niet alles. De grote winnaar krijgt het voorrecht om tests te ondergaan bij HumanFab, een onderzoekslaboratorium voor fysieke voorbereiding van atleten en esporters van hoog niveau, en om een intensieve trainingsstage van een week te volgen in het Gaming Center van Team MCES in Marseille.

Copyright afbeelding: Roland-Garros eSeries

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top