‘McDonald & Dodds’: een onverwacht dynamisch duo

Detectiveseries, we kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Zeker in een tijd waar televisie het go to entertainment is, zijn nieuwe aanvullingen voor de kijklijst meer dan welkom. Een goed voorbeeld is de Britse serie ‘McDonald & Dodds’, die te zien is op Eén.

‘McDonald and Dodds’ is een Britse televisieserie uit 2020 die zich afspeelt in Bath, een stadje in Engeland. In de hoofdrollen vind je Tala Gouveia en Jason Watkins die in de huid kruipen van respectievelijk Lauren McDonald en DS Dodds. De twee politieagenten worden samengezet om de misdaad in Bath te bestrijden.
 
We kunnen niet meteen spreken van een dynamisch duo, want McDonalds en Dodds kunnen niet verschillender zijn. Zij is een ambitieuze, jonge, en ietwat koppige detective uit de grote stad. Hij is een echte bureau-agent, die stilletjes tot zijn pensioen wil werken en een gebrek aan zelfvertrouwen heeft. Maar op één of andere gekke manier, en dankzij veel tijd en geduld, vullen de personages elkaar toch goed aan.
 
Rijke families
 
De locatie van de serie is ook best verrassend, want het kleine Engelse stadje lijkt niet meteen de plek van de grote criminaliteit. Maar in de eerste aflevering valt al meteen (letterlijk) een lijk uit de kast. De moord op een man in het huis van een rijke familie brengt iedereen in het anders zo rustige Bath van streek. Het begin van een lange zoektocht naar de criminelen die zich verschuilen in de rijke families van de stad.
 
Na een succesvol eerste seizoen, dat maar twee afleveringen telde, werd meteen een tweede aangekondigd, dat nu op de Vlaamse televisie te zien is bij Eén. Een aanrader voor alle crimifans.
 
Bekijk ‘McDonald and Dodds’ op vrijdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top