Maxence Lacroix kan Wolfsburg doen heropleven na nederlaag tegen Frankfurt

Bundesliga |
De openbaring van het seizoen van Wolfsburg is zonder twijfel de Franse verdediger Maxence Lacroix. De 21-jarige speler kan zijn ploeg zondag, na de nederlaag tegen Frankfurt van het voorbije weekend, opnieuw leven inblazen.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de wedstrijd tegen Frankfurt leek Wolfsburg samen met Leipzig de beste verdediging van de competitie te hebben. Tot afgelopen zaterdag dus, want toen werden de Wolves met 4-3 geklopt door een erg slecht presteren van de verdediging. Het elftal werd langs alle kanten overrompeld door een agressief en snel spel van Frankfurt. De sportieve leiding van de club moest zich meteen zorgen maken en ook de prestatie van de jonge Maxence Lacroix riep vragen op, want in de wedstrijden daarvoor vormde hij een ideaal verdedigend duo met de Amerikaan John Anthony Brooks.
 
Hoge verwachtingen tegen Bayern

Na het tweede en het vierde tegendoelpunt van Eintracht liet coach Oliver Glasner Lacroix vervangen. Na de match legde hij uit dat die wissel er niet kwam door de zwakke verdediging, maar door blessureleed. De speler kondigde vrijdag namelijk al aan dat hij rugpijn had, en zich liever spaarde voor de volgende wedstrijden. “Die wissel was dus helemaal geen verwijt”, zei de coach.
 
Ook in het begin van het seizoen maakte de verdediging van Wolfsburg enkele fouten, maar Glasner was overtuigd van de kwaliteiten van de Fransman en is vastberaden om zijn ‘goudklompje’ niet te laten gaan. Naarmate het seizoen vorderde, boekte Lacroix heel wat vooruitgang. Volgens waarnemers is de inwoner van Villeneuve-Saint-Georges (Val-de-Marne) simpelweg de beste huidige Franse speler in de Bundesliga. De coach van het team is zich dan ook bewust van de groeimarge van zijn wonderkind: “Het ontwikkelen van kwaliteiten doet spelers ook fouten maken, maar dat is niet erg. Hij speelt een geweldig seizoen en gaat ook volgende week, tegen Bayern, een geweldige prestatie neerzetten.”
 
Transfer naar Dortmund?
 
Toen hij nog in de Ligue 2 speelde, werd de waarde van Lacroix geschat op een slordige vijf miljoen euro. Enkele jaren en een transfer naar Duitsland later, groeide dat bedrag tot dertig miljoen euro. Door het gemak van Lacroix’ spel en de mate waarin hij zijn kalmte kan bewaren in lastige duels, wordt hij vaak vergeleken met Laurent Blanc en Raphaël Varane. Met snel voetenspel en een talent voor het perfect plaatsen van een bal speelt Lacroix meer dan eens een beslissende rol in het spel van Wolfsburg, dat momenteel een erg goed seizoen beleeft. De club staat momenteel derde in het klassement en kan zich zo kwalificeren voor de Champions League van volgend seizoen.
 
In een volgende stap zou de Fransman kunnen transfereren naar Borrussia Dortmund. Zijn naam klonk al in de wandelgangen en een verhuis naar Dortmund lijkt niet ver weg. Maar Lacroix heeft nog veel te leren. Voor hij een nieuwe transfer in de wacht sleept, moet de verdediger leren geen onnodige risico’s te nemen. Bovendien verlengde hij zonet zijn contract met één jaar, waardoor Lacroix volgend jaar wellicht in de Champions League speelt. Bij een transfer naar de Schwarz-Gelben zou een debuut in de hoogste Europese Competitie wellicht nog niet mogelijk zijn.
 
Het programma van de 29e speeldag:
 
Vrijdag 16 april
RB Leipzig - Hoffenheim: vanaf 20.30 uur op Eleven Sports 1
 
Zaterdag 17 april
Wolfsburg - Bayern München: vanaf 15u30  op Eleven Sports 1
Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt: vanaf 15u30 op Eleven Sports 2
Bayer Leverkusen - FC Keulen: vanaf 18u30 op Eleven Sports 2
 
Zondag 18 april
Borussia Dortmund - Werder Bremen: vanaf 15u30 op Eleven Sports 3
 
Volg de prestaties van Maxence Lacroix en Wolfsburg tegen Bayern München deze zaterdag om 15u30, net als de hele Bundesliga op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top