OH Leuven heeft wat recht te zetten tegen leider Anderlecht

Scooore Super League | Nog vijf ploegen blijven over om voor de titel te strijden in de Scooore Super League. In Play-off 1 blijven echter alle ogen gericht op RSC Anderlecht, dat een voorgift van negen punten heeft op eerste achtervolger Standard Fémina. Paars-wit mag zijn Play-off 1-campagne vandaag openen op bezoek bij revelatie OH Leuven.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Begin deze maand schoten de play-offs uit de startblokken in de Scooore Super League. Leider Anderlecht mocht in Play-off 1 toekijken hoe de eerste speeldag werd geopend door Club YLA en OH Leuven. De Leuvense vrouwenploeg wordt al een heel seizoen bestempeld als de grote revelatie en duwde onder meer KRC Genk naar Play-off 2.

Ook tegen Club YLA toonden de Leuvense dames opnieuw hun tanden. OHL zette continu druk op Club YLA die de weg naar de goal van de bezoekers maar moeilijk vond. Ondanks de vele kansen van OH Leuven gingen ze rusten met 0-0. In de tweede helft bleven de bezoekers domineren. Marie Detruyer scoorde haar vierde doelpunt van het seizoen en bracht zo OHL op voorsprong. Nadien creëerden ze nog enkele kansen, maar de match eindigde op 0-1. Op die manier deelt OHL nu met KAA Gent de derde plaats in de Scooore Super League.

Opnieuw Anderlecht aan het kanon?

Met deze zege tankte OHL alvast wat vertrouwen richting het topduel met Anderlecht op speeldag twee. Voor paars-wit wordt het de eerste uitdaging richting de titel. Met een voorsprong van negen punten twijfelt niemand aan de eindwinst van Anderlecht. De vraag is vooral wanneer Anderlecht kampioen zal spelen.

Een eerste stap richting titel kan zaterdag gezet worden tegen Leuven. De Leuvense dames houden alvast niet zo’n goede herinneringen over aan de onderlinge confrontaties met Anderlecht in de reguliere competitie. Op bezoek bij paars-wit werd er op 22 januari verloren met 4-0 dankzij onder meer twee goals van Tessa Wullaert. Maar een nog grotere bolwassing volgde een week later. In Leuven verpletterde Anderlecht OHL met 1-8. Leuven heeft dus straks in eigen huis wat goed te maken tegen de paars-witte pletwals.

Kijk op zaterdag 17 april naar OH Leuven – RSC Anderlecht vanaf 14 uur op kanaal 1 van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top