4 onvergetelijke muzieknummers voor al even onvergetelijke films!

Films |

Een film zonder muziek is als een café zonder bier. Maar wanneer zorgt muziek ervoor dat een film of een scène in die film echt onvergetelijk wordt? Proximus Pickx zocht het uit en selecteerde vijf filmscènes die we vergeten zouden zijn ware het niet voor hun geweldige soundtrack.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Celine Dion - 'My Heart Will Go On' (Titanic)

Er zijn maar weinig liedjes die lijken alsof ze geschreven zijn met een bepaalde film in het achterhoofd. Toch is dat het gevoel dat we spontaan krijgen bij ‘My Heart Will Go On’ van Celine Dion. James Cameron was normaal niet zinnens om een nummer met tekst in de iconische balkonscène te gebruiken, maar gelukkig was er ook nog James Horner, de componist van 'Titanic'.

Omdat de uitgaven van het budget al ruimschoots overschreden waren, gaf regisseur James Cameron aan James Horner de opdracht om enkel een instrumentale soundtrack te voorzien. Dat kostte heel wat minder geld in vergelijking met een nummer waarop ook nog eens gezongen moest worden. Maar Horner had een goed oor en wist dat het nummer dat hij gecomponeerd had, een stem verdiende. Hij nam contact op met Celine Dion en overtuigde haar om een demo op te nemen die hij vervolgens liet horen aan Cameron. Cameron twijfelde geen seconde, ging mee in het verhaal en de rest is geschiedenis.

Muse - 'Supermassive Black Hole' (Twilight)

Ondanks alle verwoede pogingen van filmcritici om de hype rond Twilight-filmserie af te zwakken is het liefdesdrama tussen Edward (Robert Pattinson) en Bella (Kristen Stewart) eentje om in de filmgeschiedenisboeken te schrijven. In deze films, die gaat over liefde, weerwolven en vampiers, wordt er muziek gespeeld van de bands 'Linkin Park' en 'Muse'. En het is vooral de muziek van 'Muse' dat op het lijf geschreven lijkt van de films.

Dankzij het wereldwijde succes van de films, klom ook het succes van de band naar een ongeziene hoogte. Dat bewijzen de verkoopcijfers van één van hun albums: ‘Black Holes & Revelations’ uit 2006 dat na de release van de eerste Twilightfilm in 2008 het ene verkooprecord na het andere aan diggelen sloeg. Als we één Muse-nummer met stip bovenaan moeten plaatsen, dan kiezen we voor ‘Supermassive Black Hole’ van de Britse band tijdens de iconische baseballscène uit de eerste Twilight-film.

Ontdek 'Twilight' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie All Stars (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Electric Light Orchestra - 'Mr. Blue Sky' (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

Bij Marvel kennen ze wat van muziek. Dat bewijzen ze keer op keer in hun vele geweldige films. De film die ons trakteerde op de meest uitgebreide en doordachte soundtrack was echter ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’. In deze komische actiefilm speelt niet enkel Peter Quill (Chris Pratt) een hoofdrol, maar ook zijn draagbare cassettespeler die hij al heel zijn leven bij zich heeft. Enkele van de liedjes die Peter afspeelden was ‘Bring It On Home To Me’ van Sam Cooke en ‘My Sweet Lord’ van George Harrison. Het nummer waar iedereen echer spontaan met meezong was ‘Mr. Blue Sky’ van Electric Light Orchestra.

Ontdek 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' nu op Disney+, beschikbaar via de TV All Stars of All Stars & Sports optie van Proximus Pickx. Bezoek onze website voor meer informatie over deze TV-optie.

 

Bonnie Tyler -'Holding Out for a Hero' (Shrek 2)

Ook de jongens en meisjes van filmproducent Dreamworks weten wat goede muziek is. Dat bewezen ze in de Shrek-films die steevast garant stonden voor een lach, een traan en een goede soundtrack. Eén van de bekendste nummers van Shrek wordt ‘ingezongen’ door de fee/heks ‘Fairy Godmother’ (Jennifer Saunders). Zij zingt het nummer ‘Holding Out For a Hero’ van Bonnie Tyler en maakt dat Shrek opnieuw in ieders geheugen is gegrift.

‘Shrek 2' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de knop 'On demand' of 'Shop' van uw afstandsbediening of ga hier rechtstreeks naar de Proximus VOD-catalogus!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top