Door de winst van RFC Seraing tegen SK Deinze heeft Lommel SK een mirakel nodig om nog in aanmerking te komen voor de tweede plaats en de daarbijhorende promotiematchen. Maar als er één sport is waar er wel eens mirakels gebeuren, dan is het wel in het voetbal.
Lommel heeft een droge 9 op 9 nodig tegen Union, RWDM en... Seraing om nog over de Luikenaars naar de tweede plaats te wippen. Daarnaast moet Lommel ook hopen dat Les Métallos komend weekend verliezen van Lierse Kempenzonen. Een gelijkspel van Seraing tegen Lierse K. kan eventueel ook nog interessant zijn, maar dan moet Lommel wel haar doelsaldo nog stevig opschroeven in de komende matchen.

Moeilijk en onwaarschijnlijk dus, maar niet onmogelijk. Al is de eerste horde van de Limburgers er wel meteen eentje waarover ze de voorbije jaren quasi constant gestruikeld zijn.

Lommel kon in vijftien 1B-duels tegen Union namelijk 1x winnen. Op 3 augustus 2018 wonnen de Limburgers hun openingsmatch van het seizoen 2018-2019 met 1-0 van de Brusselaars. Sam Valcke was toen de matchwinnaar. In acht confrontaties won Union, zes keer eindigde de wedstrijd op een gelijkspel.

Defensieve zorgen

Als Lommel haar 'zwarte beest' wil kloppen, dan zal het achterin een oplossing moeten vinden voor de afwezigheid van aanvoerder Glenn Neven en van Stijn Wuytens. Beiden zijn geblesseerd waardoor er met Laurent Lemoine nog maar één echte centrumverdediger overblijft.