Okapi wil hoop op podiumplaats levend houden aan vooravond van clash tegen Mechelen

Basketbal | Okapi Aalst zet zijn opmars aan de top van het klassement voort. Het podium wordt stilletjesaan een doelstelling voor de Aalstenaars, maar daarvoor zullen ze eerst de Kangoeroes moeten opzijzetten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Okapi Aalst staat momenteel op de vierde stek geposteerd in het klassement, en is de revelatie van dit seizoen. In het zog van Oostende, Bergen en Antwerp, en voor Spirou Charleroi. Vorig weekend hebben de Aalstenaars zich niet laten vangen aan Limburg United: in drie van de vier quarts hadden ze de zaakjes onder controle.
 
Maar in deze Euromillions Basket League volgen de matchen elkaar in sneltempo op. Vrijdag bekampt Okapi de Kangoeroes uit Mechelen, en Okapi is daarbij de grote favoriet. Maar een verrassing vanwege de troepen van Yves Defraigne is nooit ver weg. Als Okapi het pleit wint, blijft het op de goede weg om te dromen van het podium.
 
Op 5 maart ontmoetten de twee teams elkaar al eens; toen won Aalst op het Mechelse parket met 67-86. Een uitslag die hoopgevend is voor vrijdag.
 
De heropleving bestendigen
 
Aan Mechelse zijde heeft men slechts één doel voor ogen: punten blijven pakken. De jongste weken hebben de Kangoeroes de rug gerecht. Akkoord, ze werd afgetroefd door Oostende afgelopen weekend (73-104), maar trokken aan het langste eind tegen Basic-Fit Brussels, Charleroi, Antwerp en Leuven sinds hun nederlaag tegen Okapi Aalst.
 
In de beker grepen ze nog net naast een stuntzege (65-64 tegen Oostende), maar het moge duidelijk zijn: Mechelen zit in een goede flow. Een flow die hen uit de krochten van het klassement zou moeten loodsen… te beginnen met een overwinning tegen Aalst? 
 
Volg de wedstrijd Okapi Aalst – Kangoeroes Mechelen op vrijdag 16 april vanaf 20u15 live op Proximus Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top