De MLS begint opnieuw: Losada maakt debuut, smullen van acties van Pozuelo & co

Sport | De Major League Soccer is de afgelopen jaren een stuk sterker geworden. Dit weekend gaat het nieuwe seizoen van start. Proximus Pickx blikt vooruit en zet enkele oude bekenden in de picture.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De afgelopen jaren deden de Belgische clubs de nodige zaken met Amerikaanse clubs. Zo kwamen onder meer Kemar Lawrence en Michael Murillo via New York Red Bulls naar Anderlecht, haalde STVV Chris Durkin weg bij D.C. United en ging KRC Genk Mark McKenzie weghalen bij Philadelphia Union. De band tussen de VS en België werd sterker en een aantal andere pionnen maakten de omgekeerde beweging.

Losada, Ciman en Frutos

Met Montréal tegen Toronto FC staat er een Canadese klepper op het programma. Bij Montréal is Olivier Renard technisch directeur en hij haalde Laurent Ciman binnen als assistent-trainer. Ciman hing enkele maanden geleden de schoenen aan de haak. Ciman zal er onder meer Victor Wanyama (ex-Beerschot), Rudy Camacho (ex-Waasland-Beveren) en Zorhan Bassong (ex-Cercle Brugge) onder zijn hoede hebben. Bij Toronto hebben ze met Alejandro Pozuelo een voormalige topspeler uit de Belgische competitie in hun rangen. Ook Chris Mavinga (ex-Genk) is er actief.

Het is ook uitkijken naar D.C. United. De club uit Washtington haalde Hernan Losada weg bij Beerschot en Nicolas Frutos volgde hem als assistent-trainer. Victor Vazquez keerde ook terug naar de MLS. De ex-speler van Club Brugge en Eupen tekende voor L.A. Galaxy, nadat hij in het verleden al voor Toronto speelde. Hij is er ploegmaat van Sasha Kljestan (ex-Anderlecht). De Major League Soccer herbergt nog heel wat andere ex-spelers uit de Jupiler Pro League. Zo zijn er met Robert Beric, Randall Leal, Yuya Kubo, Frédéric Brillant, Maxime Chanot, Tom Petterson en Kenneth Vermeer nog heel wat spelers die een belletje laten rinkelen bij de Belgische voetbalfan.

Beckham, Higuain, Pato

Eindigen doen we met de sterren. David Beckham is eigenaar van Inter Miami en hij stelde Phil Neville aan als coach. Met Gonzalo Higuain en Blaise Matuidi heeft hij enkele kleppers in zijn team. Daarnaast zijn ook Alexandre Pato en Nani (beiden Orlando City), Javier ‘Chicharito’ Hernandez (L.A. Galaxy) en Carlos Vela (Los Angeles FC) er actief.

Het is ook uitkijken wat Jaap Stam (Cincinatti), Gabriel Heinze (Atlanta United) en Mathias Almeyda (San Jose Earthquakes) dit seizoen als coach kunnen presteren.

De wedstrijden van de Major League Soccer kan je ook dit seizoen bekijken via Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports Option van Proximus Pickx.

Het programma van de MLS dit weekend:

Zaterdag 17 april
Orlando City - Atlanta United: vanaf 21u20 op Eleven Sports 1
D.C.United - New York City: vanaf 00u10 op Eleven Sports 1

Zondag 18 april
Inter Miami - L.A. Galaxy: vanaf 21u30 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top