Van zorgenkind tot wonderkind: is de definitieve doorbraak van Asensio bij Real een feit?

UEFA Champions League | In de heenmatch van de kwartfinales in de Champions League leed Liverpool een 3-1 nederlaag in Madrid. Marco Asensio maakte de 2-0 voor Real, en toonde zich daarmee opnieuw beslissend voor Los Blancos. Het was de vierde treffer in vier wedstrijden voor de Spaans-Nederlandse vleugelspeler, die de jongste weken zijn gram haalt na een moeilijke periode. Neemt hij Los Merengues vanavond op sleeptouw richting halve finales?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de heenmatch straften Vinicius Junior en Asensio de defensieve fouten bij Liverpool genadeloos af – blunders betaal je altijd cash in het kampioenenbal. In de terugmatch heeft Real Madrid zijn lot in eigen handen. Maar gewonnen spel hebben de Madrilenen allesbehalve: de defensie staat de jongste jaren wankel en is al lang niet meer het fort uit de eerste ambtstermijn van Zidane, toen een Sergio Ramos in hoogvorm en Marcelo achterin de boel potdicht hielden.

Defensieve kopzorgen

Al sinds het seizoen 2019-2020 worstelt Real met defensieve kopzorgen, temeer omdat het contracteinde van de sterkhouders in de verdediging met rasse schreden nadert. De Koninklijke deed zijn aanvoerder Sergio Ramos onlangs nog een laatste voorstel om zijn contract met één seizoen te verlengen. Want op zijn 35ste is het clubicoon nog steeds onontbeerlijk in het team van Zidane.
 
Bovendien is al meermaals gebleken dat zijn vaste partner in de verdediging, Raphael Varane, minder op zijn gemak is zonder zijn ervaren maatje Ramos naast zich. Het contract van de Fransman loopt volgend jaar af, meerdere voorstellen tot contractverlenging botsten op een njet van de 27-jarige verdediger. Volgens AS heeft Varane nu zelfs een transferverzoek ingediend om al in de zomer te kunnen vertrekken.
 
En dan is er nog de Braziliaan Eder Militao, die medio 2019 voor vijftig miljoen euro overkwam van FC Porto. Zijn hoofdstuk in Madrid lijkt op een flop uit te draaien: dit seizoen speelde de verdediger tot dusver amper vijf competitiewedstrijden. Het heeft er dus alle schijn van dat Real stevig zal uithalen op de transfermarkt deze zomer.
 
Blessureleed
 
Gelukkig is er nog Marco Asensio, wiens fraaie prestaties van de jongste weken de defensieve kopzorgen van Real maskeren. De man uit de Balearen ontpopte zich tot een sleutelspeler in de wederopstanding van Real Madrid in 2021. Het team zette dit jaar al enkele knappe reeksen neer en liet tot dusver amper punten liggen.
 
Tot voor kort was Asensio er niet in geslaagd om het waar te maken in de Spaanse hoofdstad. De linkspoot kwam in 2015 over van RCD Mallorca en werd eerst uitgeleend aan zijn oude club en vervolgens aan Espanyol. Hij maakte op 21 augustus 2016 zijn officiële debuut in het eerste elftal van Real Madrid. Vorig seizoen speelde hij door aanhoudend blessureleed amper tien wedstrijden, waaronder slechts één in de Champions League.

Van gebeten hond tot scorende invaller

Dit seizoen zit de 25-jarige winger al aan 26 wedstrijdoptredens, maar in de eerste seizoenshelft kreeg hij vooral kritiek te verduren. Hij miste wenkende kansen, creëerde zelf geen kansen en had meermaals boter op zijn hoofd bij tegengoals. De Galactico verzeilde vorige maand op de bank na bleke prestaties tegen Real Valladolid, Atalanta, Real Sociedad en Atlético Madrid. In de competitiematch tegen staartploeg Elche CF op 13 maart kreeg hij zelfs geen speelminuten van coach Zinedine Zidane.
 
Asensio leek meer vastberaden dan ooit om zijn waarde voor dit Real te bewijzen. Enkele dagen later haalde hij zijn gram door als invaller de 3-1 te scoren in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Atalanta. Even later deed hij dat kunstje nog eens over in de eigen competitie, op het veld van RC Celta. Nog twee doelpunten later is zijn wederopstanding helemaal een feit, en lijkt hij voor de eerste keer in zijn carrière van levensbelang voor Real in de terugmatch tegen Liverpool.
 
Volg de Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Proximus Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top