Angèle, Zlatan Ibrahimovic, de knotsgekke cast van de nieuwe ‘Asterix’-film

Naar het volgende deel van de avonturen van Asterix en Obelix, geregisseerd door Guillaume Canet, wordt reikhalzend uitgekeken. Wat we alvast kunnen verklappen is dat de cast niet teleurstelt: Angèle, Zlatan, Vincent Cassel en Marion Cotillard hebben op Instagram onthuld dat ze gaan meespelen in de nieuwe film rond de Galliërs.

De nieuwe film over Asterix en Obelix, die volgend jaar uitkomt, heeft als titel ‘L’Empire du Milieu’ (vrij vertaald: Het Koninkrijk in het Midden). De vijfde film uit de franchise naar de stripreeks van René Goscinny en Albert Uderzo zal geregisseerd worden door Guillaume Canet die ook Asterix speelt. Gilles Lellouche kruipt in de huid van zijn trouwe vriend Obelix. Pierre Richard heeft aangekondigd dat hij Panoramix zal spelen.
 
Marion Cotillard, de vriendin van Guillaume Canet, zal Cleopatra spelen, een rol die eerder werd gespeeld door Monica Bellucci. Vincent Cassel is gekozen om Caesar te spelen. De Belgische zangeres Angèle zal de blonde Falbala spelen en de komiek Chicandier zal te zien zijn als Ordralfabétix, de visboer van het dorp van de onoverwinnelijke strijders. José Garcia zal niet meer te bewonderen zijn als Couverdepus, zoals dat het geval was in ‘Asterix op de Olympische Spelen’, maar als Biopix. De komieken McFly en Carlito zullen Radius en Cubitus spelen en Audrey Lamy gaat Bonemine vertolken.

Maar dat is nog niet alles. De Franse hiphoppers én broers Big Flo en Oli nemen de rollen van Toufix en Abdelmalix voor hun rekening. Hun rappende landgenoot Orelsan zal Titanix spelen, terwijl komiek Manu Payet zijn hart mag ophalen als Ri Qi Qi. Andere Franse komieken die hebben toegezegd zijn Ramzi Bédia, Jérôme Commandeur en Jonathan Cohen.

Zlatan als een Romeinse legionair

Het meest verrassende castingsnieuws is ongetwijfeld de toezegging van de Zweedse voetballer en neo-international Zlatan Ibrahimovic. De 39-jarige aanvaller van AC Milan zal Caius Antivirus spelen, een Romeinse legionair uit het kamp van Babaorum die de leiding heeft over het loslaten van de duiven. Zlatan kondigde het nieuws zonder verdere details aan op zijn Instagram-account via de publicatie van een foto met de naam van zijn personage. Het is niet de eerste keer dat sportlui op de affiche van een Asterix-film staan. Vóór de aanvaller van AC Milan waren Michael Schumacher, Zinedine Zidane, basketballer Tony Parker en tennisspeelster Amelie Mauresmo te zien in ‘Asterix op de Olympische Spelen’, een film die in 2008 werd uitgebracht.

De opnames van ‘L’Empire du Milieu’, die gedeeltelijk in China hadden moeten plaatsvinden, waren omwille van de coronapandemie uitgesteld van de lente 2020 naar de herfst van datzelfde jaar. Met een budget van meer dan 60 miljoen euro wordt het nu al een van de grootste Franse producties van de volgende maanden.

Guillaume Canet onthulde de volledige casting op zijn Instagram-account:

Films

Bekijk alles
Top