Tussenstand na één week 'De Container Cup': korfballer en BV maken meteen indruk

Films | De Container Cup de sportcompetitie die coronaproof op zoek gaat naar de meest complete atleet onder de Belgische topsporters, is vorige week weer begonnen. Vanavond staan weer 6 sporters en 2 BV’s klaar om de container aan te pakken, dus wij maakten al eens de tussenstand op na week 1. Klopt iemand de tijd van 8:50:02 recorhouder van vorig jaar, Mathieu Van der Poel?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jasper Philipsen beet de spits van het nieuwe seizoen af. Op de fiets was hij niet te stoppen, niet verwonderlijk voor een rasechte sprinter. Met zijn tijd op de fiets zou hij vorig seizoen in de top 10 terechtgekomen zijn, nu heeft hij er de beste tijd van de eerste week.
 
Stoffel Vandoorne was de eerste racepiloot ooit in de container. Wie denkt dat hij misschien minder fysieke training zou ondergaan voor zijn topsport, heeft het mis. Hij staat allround getraind, dat moet om de G-krachten van een Formule E-wagen aan te kunnen. Zijn beste prestatie levert hij bij het karabijnschieten, want hij schiet 5 op 5 raak, wat alleen Dirk Van Tichelt presteerde in het eerste seizoen. Een pitstop tijdens het fietsen kostte hem dan weer heel wat tijd en een plekje tussen de allerbesten.
 
Julie Allemand is basketter in de WNBA en werd vorig jaar tweede in de verkiezing van de sportvrouw van het jaar. De eerste vrouw van dit seizoen toont meteen dat ze niet moet onderdoen voor de mannen. Aan de monkey bars, toch een van de grootste krachtmetingen, haalt ze haar vorige tegenstrevers net in. Ze heeft voorlopig de minste tijd, maar in seizoen 1 was ze ermee in de top 30 beland, net achter Hans Vanaken en voor Fanny Lecluyse. Zeker een straffe prestatie dus.
 
Jarni Amorgaste is korfballer. Hij wil met zijn deelname de sport op de kaart zetten. In de container moest hij een pak mopjes over zijn sport verteren, maar hij zette zomaar eventjes de beste tijd van de hele week neer. Vooral in het roeien was hij pijlsnel vertrokken. Met zijn resultaat was hij vorig jaar derde geweest. Misschien houdt korfbal wel iets meer in dan je zou denken, meneer Pedro Elias!
 
Hendrik Tuerinckx is een van de beste volleyballers van ons land. Hij liep met vier seconden voorsprong de beste tijd op de loopband en sloeg bij het golfen een mooie 115 meter ver. Bij het roeien en fietsen verloor hij dan weer wat tijd. Hij zei op voorhand al dat hij niet gek was op cardio.
 
Boksster Delfine Persoon recupereert nog van een nekhernia en zegt daarom weinig grijpkracht te hebben. Maar die monkey bars moesten er toch flink aan geloven. Ze vestigde met 109 het record van de container cup en wipte dus over Dirk Van Tichelt en Matthias Casse. Ze schoot later “maar” drie keer raak, wat ze zelf teleurstellend vond voor een politieagente. Met haar tijd deed ze het wel beter dan alle vrouwen van vorig seizoen.
 
De tussenstand na week 1:
1. Jarni Amorgaste: 09:38:86
2. Jasper Philipsen: 10:16:15
3. Hendrik Tuerlinckx: 10:28:87
4. Delfine Persoon: 10:40:36
5. Stoffel Vandoorne: 10:41:69
6. Julie Allemand: 13:02:60

Planckaert vs. Verhulst

En zoals elke donderdag kwamen ook deze week twee BV’s de container bezoeken. De twee kroonprinsen van de reality-tv, Francesco Planckaert en Victor Verhulst, namen het tegen elkaar op.
 
Francesco is nog drie jaar profwielrenner geweest, maar echt scherp staat hij toch niet. Toch moet het gezegd zijn dat zijn sportieve prestatie allesbehalve slecht was. Alleen het roeien was hem te zwaar, hij deed langer over het roeien dan de anderen deze week. Bij het schieten maakte hij daarna dan weer veel goed. Zijn 11:37:82 zou vorig jaar goed geweest zijn voor met voorsprong de beste tijd bij de BV’s.
 
Maar Viktor Verhulst staat afgetraind en hij was klaar om zich ten volle te geven. Wesley vond zijn stijl bij het golfen lachwekkend. Bij het benchen viel er dan weer niets te lachen, want hij tilde zomaar eventjes 100 kilogram, het beste resultaat tot nu toe van dit seizoen en een gedeelde derde beste resultaat van iedereen. Met een tijd van 10:28:19 klopte hij niet alleen Francesco, maar hij zou er vorig jaar een 13de plaats mee behaald hebben, tussen Wout van Aert en Jonathan Borlée. Toch een niet te onderschatten atleet, die Viktor.

Bekijk ‘De Container Cup’ van maandag tot donderdag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top