‘Crazy Rich Asians’ (Play5): waarom je deze komedie absoluut moet zien!

Films |

Morgenavond zendt ‘Play5’ de filmkomedie ‘Crazy Rich Asians’ uit. Deze film zit niet enkel steengoed in elkaar, hij maakte ook heel wat indruk aan de andere kant van de wereld. En dan bedoelen we niet enkel in de Verenigde Staten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rachel Chu (Constance Wu) is een professor aan de Universiteit van New York. Wanneer ze meegaat naar de bruiloft van de beste vriend van haar liefje Nick (Henry Golding) vallen haar ogen open. Plots ontdekt Rachel dat Nick uit een steenrijke Aziatische familie komt en één van de meest begeerde vrijgezellen uit de regio is. Geheel onder de indruk probeert Rachel in de gratie te komen van haar toekomstige schoonmoeder terwijl ze ook de talloze vrouwelijke femmes fatales uit de buurt van haar vriendje probeert te houden.

Aziatische diversiteit

In tegenstelling tot de meeste Hollywoodfilms staat de Amerikaanse cultuur niet centraal in ‘Crazy Rich Asians’ (2018). We zien in deze komedie tussen pot en pint dan ook hoe de Aziatische gemeenschap niet opkijkt naar the American way of life en haar eigen cultuur meer in het daglicht plaatst. Vergeet dus maar klassieke verwijzingen naar kung fu of de afhaalchinees. Om de Aziatische gemeenschap in de VS nog meer enthousiast te maken over de film, huurden enkele belangrijke Aziatische mediafiguren hele bioscoopzalen af en deelden ze filmtickets uit aan vrienden, familie en elke Aziatische medeburger die mee wou kijken.

Steengoede productie

Deze film was zeer belangrijk voor de Aziatische gemeenschap. Het was dan ook meer dan twintig jaar geleden dat er zoveel Aziatische acteurs en actrices tegelijkertijd te zien waren in een Hollywoodfilm. Om deze belangrijke gebeurtenis te vieren werd ook in de productie niets aan het toeval overgelaten: zo werd alles uit de kast gehaald om de beste decors, de mooiste kostuums en de meest unieke locaties in de film op te voeren. Dat heeft geleid tot een film die gerust mag geprezen worden om haar luxueuze look and feel. Nu ja… de woorden ‘crazy’ en ‘rich’ zullen er ook wel iets mee te maken hebben.

 

Geweldige cast

Constance Wu, Awkwafina, Ken Jeong, Michelle Yeoh,... De cast van ‘Crazy Rich Asians’ bestaat enkel uit Aziatische filmsterren. Dat ze aardig kunnen acteren, zien we niet enkel in de film maar bewijzen ook de tientallen filmprijzen die de cast doorheen hun carrière samen heeft ontvangen. Wist jij zelfs dat actrice Awkwafina (Nora Lum) als eerste vrouwelijke Aziatische actrice een Golden Globe won voor een acteerprestatie? Ze kreeg deze award voor haar rol in de film ‘The Farewell’ (2019).

Bekijk ‘Crazy Rich Asians' morgenavond om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top