Artiest van de week: Camille Camille brengt je in hogere sferen met 'Be Kind'

Muziek | In 2019 was ze nog één van de negen finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, nu maakt ze van dromerige, melancholische folk haar handelsmerk. We hebben het over niemand minder dan Camille Camille, een singer-songwriter wiens zachte stem je ongetwijfeld naar hogere sferen zal brengen!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Camille groeide van kindsbeen af op met muziek, ze was heel muzikaal en zong ook in het kinderkoor waar haar moeder dirigent was. De eerste stappen van haar indrukwekkend gitaarspel zette ze dankzij haar moeder: "Mijn moeder heeft me op mijn twaalfde de eerste vijf gitaarakkoorden leren spelen", herinnert ze zich.
 
In 2019 wist ze met 'Strawberry Moon' de driekoppige jury van De Nieuwe Lichting te overtuigen van haar zangtalent. Nochtans was het niet haar bedoeling om in de finale te komen. "Ik werd 'gepusht' door mijn vrienden om me in te schrijven. Twintig minuten voor de deadline heb ik mijn liedje ingestuurd", vertelt ze aan Studio Brussel.
 
Haar nieuwste single 'Be Kind' is een zacht, melancholisch nummer met als centrale boodschap 'wees lief voor elkaar'. Camille Camille slaagt erin om enkel met haar gitaar en een zachte stem een nummer neer te zetten dat tegelijk troostend maar ook opgewekt is. 
 

Toekomstmuziek

Het moet gezegd worden: ze heeft nog niet zo veel nummers uitgebracht. Maar Camille Willemart, zoals de twintiger voluit heet, heeft wel de smaak te pakken. Nu zegt ze ook de juiste persoon gevonden te hebben om verder te gaan in haar muzikale carrière. "Ik heb de Zweedse producer Anders Lagerfors ontmoet bijna twee jaren geleden en ben sinds een jaar met hem bezig met mijn album op te nemen!", vertrouwt ze ons toe
 
Momenteel lanceert ze mondjesmaat nieuwe singles vanuit Leipzig, waar ze woont. Een jaar geleden nam ze in Göteborg het eerste deel van haar album op. Afgelopen zomer wilde ze terugkeren, maar door corona was dat niet mogelijk. "na een paar keer uitstellen hebben wij beslist om mijn album op afstand af te maken", vertelt ze. "Ik moest dus toch muziek in mijn kamertje opnemen. Dat was een uitdaging, maar uiteindelijk heeft het toch iets symbolisch, aangezien het allemaal zo begonnen is."

Volgens het Gentse platenlabel On The Level zal haar debuutplaat op 17 september te verkrijgen zijn.
 
Je kan hier alvast luisteren naar 'Be Kind':
 


Haar andere nummers kan je hier beluisteren:
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top