Het is eindelijk zover: dit weekend gaan de finales van ESL Pro League 13 van start! Vier teams strijden de komende week-end voor de hoofdprijs van maar liefst 175 000 dollar. Zoals altijd kan je de eindfase dit weekend via livestream volgen op Pickx.be en Pickx Live en op onze sociale media zodat je niets van de actie hoeft te missen!

 

Livestream :


Zondagavond kennen we de winnaar van de dertiende editie van de ESL Pro League. Maar de weg naar die finale start vandaag al, met de play-ins. De winnaars van die wedstrijden mogen meteen naar de halve finales, terwijl de verliezers in de kwartfinales plaatsnemen. Op het spel staat een prijzenpot van maar liefst 750 000 dollar. De winnaar neemt 175 000 dollar mee naar huis, de verliezer van de finale moet zich tevredenstellen met 60 000 dollar.

Buiten de prestige en het prijzengeld staat er nog meer op het spel. De ESL Pro League 13-kampioen verzekert zich namelijk van 2800 BLAST Premier points en een gegarandeerd plekje in BLAST 2021: Global Finals in december. Daarbij komen ook nog 1300 Pro Tour points, voor het volgende ESL-toernooi. Kortom, de inzet is enorm hoog!

De twee favorieten voor de titel zijn ongetwijfeld Astralis en Gambit. De vijf Denen kwamen als eerste uit groep D en willen koste wat het kost hun ESL Pro League-titel verlengen. De prestaties van Gambit zijn nog sterker: de Russische organisatie won verrassend IEM Katowice, en bleef ook in de groepsfase van het huidig toernooi foutloos. Of kan een underdog als FURIA of NIP boven zichzelf uitstijgen en een van deze giganten verslaan?

Best van al: je hoeft bij Pickx niets van de actie te missen. Alle wedstrijden worden integraal uitgezonden hier, op Pickx.be, en op Pickx Live, en de highlights van de finale phases verschijnen rechtstreeks op onze socials. Hou dit weekend dus zeker de Instagram-, Facebook- en Twitter accounts van Proximus Esports in de gaten!

Programma :

 

Copyright afbeelding : ESL