Anderlecht neemt het op tegen Club Brugge op voorlaatste speeldag!

Sport |

De Jupiler Pro League gaat zijn laatste rechte lijn in met de 33e en voorlaatste speeldag van de reguliere competitie. Zowel in de strijd voor de play-offs als voor het behoud staat komend weekend heel wat op het spel. De topper tussen RSC Anderlecht en leider Club Brugge kruidt zondag (18u15) de voorlaatste speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een autoritair Club voert 1A ruim aan en zal zijn meesterschap op het veld van de rivaal uit Brussel willen benadrukken. Maar Anderlecht kan de kraker met vertrouwen aanvatten. De troepen van Vincent Kompany wonnen vorige speeldag afgetekend (1-4) op Antwerp en sprongen zo naar de belangrijke vierde plaats, die nog net recht geeft op de Champions Play-offs, de tijdelijke vervanger van play-off 1. Paars-wit wil die lijn tegen blauw-zwart graag doortrekken maar coach Kompany blijft waakzaam: “Ik heb de euforie een klein beetje getemperd. Het belangrijkste is dat we nu meteen vooruitkijken naar de volgende wedstrijd,” aldus Vince The Prince.

Bikkelen om elk punt

Ook Antwerp en KRC Genk, de huidige nummers twee en drie, moeten nog punten pakken om hun plaats in de Champions play-off helemaal veilig te stellen. The Great Old mag zich niet laten verrassen in Moeskroen, dat volop in de strijd om het behoud zit en dus gevaarlijk uit de hoek kan komen. Als klap op de vuurpijl voerde Antwerp-voorzitter Paul Gheysens deze week nog de druk op ten aanzien van Antwerp-coach Franky Vercauteren. “Dat defensief voetbal, dat is helemaal verkeerd. Het is niet voor herhaling vatbaar”, aldus Gheysens die in Het Laatste Nieuws verwees naar de teleurstellende prestatie van Antwerp tegen Anderlecht.

Racing Genk speelt dan weer een Limburgse derby in eigen huis tegen Sint-Truiden, dat gered is. Genk wil koste wat kost een ticket voor de Champions play-offs bemachtigen en rekent daarvoor op flankspeler Theo Bongonda die opnieuw naar zijn beste vorm toegroeit en Gouden Stier Paul Onuachu die afgelopen maandag zijn 26e doelpunt kon maken tegen OH Leuven.

KV Oostende volgt als vijfde op drie punten van Anderlecht en wil de Brusselaars onder druk zetten. KVO speelt een sterk seizoen, maar verloor vorige speeldag onverwacht thuis van hekkensluiter Waasland-Beveren (0-2). Opvallend: Oostende behaalde dit seizoen nog geen enkel punt tegen Waasland-Beveren. Coach Alexander Blessin was dan ook zeer misnoegd over het verloop van de wedstrijd waarin onder andere sterkhouder Makhtar Gueye een rode kaart kreeg en een schorsing van twee speeldagen opliep. Wil de kustploeg zijn kansen op de top vier gaaf houden, dan moeten er punten gepakt worden tegen Beerschot. 

Degradeert Waasland-Beveren?

Ook in de kelder van de Jupiler Pro League blijft het razendspannend. KV Kortrijk (36 ptn) is zo goed als gered, maar daaronder leveren Cercle Brugge (32), Moeskroen (31) en Waasland-Beveren (28) een strijd op leven en dood. Waasland-Beveren ontvangt in een kelderkraker Kortrijk dat alles op alles zal zetten om het behoud definitief veilig te stellen. Wil Waasland-Beveren een degradatie voorkomen, dan moet het winnen van de Kortrijkzanen.

Ook Moeskroen is nog niet zeker van het behoud en zal thuis tegen Antwerp vol voor de bak moeten wil het de barragewedstrijden tegen de vice-kampioen uit 1B ontlopen. Cercle Brugge is ook nog niet veilig: de vereniging zal uit een ander vaatje moeten tappen wil het de competitie in schoonheid afsluiten. De troepen van coach Yves Vanderhaeghe nemen het zondag thuis op tegen Oud-Heverlee Leuven, dat ongetwijfeld uit is op eerherstel na de verloren match tegen Genk. Kortom, zowel bovenaan als onderaan in de kelder ligt alles op een zakdoek in de Jupiler Pro League en dat maakt het einde van dit seizoen razend spannend.

Volg de ontknoping van de Jupiler Pro League op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Speelschema 34e speeldag Jupiler Pro League:

Vrijdag 9 april
KAS Eupen - Standard-Luik: live op Eleven Pro League 1 vanaf 20u25

Zaterdag 10 april
Cercle Brugge - OH Leuven: live op Eleven Pro League 1 vanaf 15u55
KV Mechelen - Zulte Waregem: live op Eleven Pro League 1 vanaf 18u25
KAA Gent - Sporting Charleroi: live op Eleven Pro League 1 vanaf 20u40

Zondag 11 april
KRC Genk - Sint-Truiden:  live op Eleven Pro League 1 vanaf 13u10
Waasland-Beveren - Kotrijk: live op Eleven Pro League 1 vanaf 15u55
RSC Anderlecht - Club Brugge KV: live op Eleven Pro League 1 vanaf 17u50

Maandag 12 april
Antwerp - Moeskroen: live op Eleven Pro League 1 vanaf 20u25

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top