Spanning in Play-Offs volleybal blijft hoog: Roeselare laat Maaseik niet verder uitlopen

Sport |
In de play-offs in het volleybal werd gisteren de tweede wedstrijd gespeeld. Het was pompen of verzuipen voor de West-Vlamingen, want bij verlies stond Maaseik op een zucht van een nieuwe titel in de EuroMillions Volley League. Het team met drie gewonnen wedstrijden speelt namelijk kampioen.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De West-Vlamingen haalden het in Maaseik met 0-3. Met geen enkele setwinst voor Maaseik, toonde Roeselare zich beduidend sterker dan afgelopen zaterdag. Een revanche was nodig, want toen werd het 1-3 in eigen huis. De ploeg van Steven Vanmedegael kreeg toen een ferme draai rond de oren. De coach moest dus aan de bak om een andere tactiek te vinden. 

Viermansreceptie
 
En daar slaagde Knack Volley Roeselare in. Van bij het begin zette de ploeg in op een viermansreceptie. De eerste set werd gewonnen met 21-25. In de tweede set knokte Maaseik zich nog even terug, maar toch moesten ze de duimen leggen aan Roeselare. Het winnende team tankte vertrouwen en liep weg tot 16-22. In de stand van de play-offs is intussen opnieuw een brilscore te lezen, na de wedstrijd van zaterdag kan er dus nog geen kampioen zijn. 
 
In een interview aan Sporza gaf Mathijs Desmet van Roeselare toe dat die eerste nederlaag in eigen huis een zware domper was: "Het was mentaal enorm hard om die eerste thuiswedstrijd te verliezen. We hebben dat tactisch goed bekeken en er hard voor gewerkt. Vandaag gingen we voor elkaar door het vuur en het resultaat is er. De bedoeling is om dit weekend te winnen en dan komende woensdag de titel te pakken."

Tot vijf wedstrijden?
 
De spanning in de titelstrijd is dus te snijden. Vooralsnog werd Maaseik niet als favoriet gezien, omdat Roeselare de afgelopen weken liet zien dat het in een betere vorm was. De West-Vlamingen verloren slechts één wedstrijd in de Final Four play-offs, terwijl Maaseik tweemaal verloor.
 
Komende zaterdag staat de derde wedstrijd in de play-offs op de agenda. Deze keer wordt opnieuw gestreden op Schiervelde. Een paar dagen later wordt opnieuw in Maaseik gevolleybald. Als er dan nog steeds geen van beide teams drie wedstrijden heeft gewonnen, wordt er een vijfde wedstrijd gespeeld op 17 april in Roeselare. Het is al de 21e keer dat beide teams strijden om de landstitel. Roeselare en Maaseik hebben sinds 1994 afwisselend de landstitel behaald. Roeselare won de trofee 11 keer, terwijl Maaseik de meest succesvolle club is met 16 zeges.
 
Volg de derde clash tussen Knack Roeselare en Greenyard Maaseik zaterdag om 20u30 op Pickx Live en Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports-optie of via de livestream op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top