Deze docu's maken je bewust voor de bescherming van de planeet

Op donderdag 22 april vieren we de Dag van de Aarde, een belangrijk, jaarlijks terugkerend evenement dat het bewustzijn voor milieubescherming in de hele wereld moet vergroten. Pickx somt alvast enkele programma’s op die je, mocht dat nog nodig zijn, zullen overtuigen van de noodzaak om onze blauwe planeet te beschermen.

Demain

Met hun film 'Demain' hebben Cyril Dion en Mélanie Laurent een keerpunt in de geschiedenis van de documentaires ingeluid. Niemand verwachtte zo'n succes. De positieve visie van de filmmakers was waarschijnlijk wat de buzz creëerde: het team ging mensen over de hele wereld interviewen die oplossingen proberen te vinden voor de ecologische, economische en sociale crisis die de mensheid bedreigt. Landbouw, energie, economie en onderwijs opnieuw uitvinden: veel van de initiatieven van deze nieuwe stemmen zouden, wanneer zij worden gebundeld, de wereld van morgen wel eens kunnen redden.
 
‘Demain' is vanaf 19/4 beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


Our Planet

Is er een betere manier om mensen bewust te maken van het belang van het behoud van de aarde dan door haar prachtige natuur te onthullen? Daarover gaat deze achtdelige documentaire miniserie die van commentaar is voorzien door de Britse schrijver en natuuronderzoeker David Attenborough. ‘Our Planet’ toont hoe dieren leven in hun respectievelijke thuisregio’s en hoe belangrijk ze zijn voor het milieu. De documentaire legt bovendien goed uit wat de gevolgen zijn van menselijke activiteiten op het milieu, zoals overbevissing en ontbossing. In deze schitterende natuurdocumentaire haalt natuurkenner Attenborough ook zijn herinneringen op terwijl hij het heeft over de evolutie van het leven op aarde, de rampzalige toestand van de natuur en zijn visie op de toekomst.
 
Ontdek ‘Our Planet’ op Netflix. Meer info over de tv-optie All Stars (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

I Am Greta

Het verhaal van Greta Thunberg, de 15-jarige Zweedse die op haar eentje een schoolstaking voor het klimaat begint en uitgroeit tot een internationaal icoon wordt voor de strijd tegen de opwarming van de aarde en om de planeet te redden. Thunberg aarzelde niet om politici over de hele wereld uit te dagen en ze werd al snel de woordvoerster van een groene generatie. De documentaire geeft een duidelijk en indrukwekkend beeld van de vastberadenheid en strijdlust van de jonge activiste om klimaatverandering tegen te gaan.
 
‘I Am Greta’ is nu beschikbaar in de 'Movies & Series' catalogus. Ontdek het volledig aanbod van Movies & Series via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx! 
Seaspiracy

Na 'Cowspiracy', een docu uit 2014 waarin werd gekeken naar de impact van de vleesindustrie op ons milieu, pakt 'Seaspiracy' de gevolgen van de industriële visserij aan. Deze schokkende documentaire, die afgelopen maart werd uitgebracht en is geregisseerd door de Brit Ali Tabrizi, is nu al een van de meest bekeken films op het streamingplatform Netflix. ‘Seaspiracy’ waarschuwt voor de verwoestingen van de industriële visserij en toont aan dat een vermindering van de visconsumptie op wereldschaal nu van essentieel belang is.
 
Ontdek 'Seaspiracy' op Netflix. Meer info over de tv-optie All Stars (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

De documentaire ‘An Inconvenient Truth’, opgebouwd als een lezing van oud-vicepresident van de VS Al Gore, is de film die de wereld in 2006 wakker schudde als het over de opwarming van de aarde gaat. Wereldwijd werd de film in scholen getoond om de nieuwe generatie hopelijk bewuster te maken dan de vorige. Tien jaar later stelde Gore vast dat er jammer genoeg nood was aan een vervolg. ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’ volgt de politicus bij zijn strijd om het klimaat op de globale agenda te zetten, met als hoogtepunt het tekenen van het akkoord van Parijs. We zien dat er wat vooruitgang geboekt wordt, maar net zo goed dat er nog heel wat werk aan de winkel is.
 
‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’ is nu  beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Films

Bekijk alles
Top