Ons Elftal van de Week

Sport | Nog drie wedstrijden te gaan in 1B dit seizoen. De hoofdprijs mag dan al wel uitgedeeld zijn, Union Saint-Gilloise blijft zijn statistieken aandikken.

Het was alweer vier wedstrijden geleden dat RWDM nog eens kon winnen, dat was toen een 1-3-zege bij Club NXT. Maar in eigen huis ging het niet zo vlot voor de Brusselaars. Toch begon het goed voor RWDM. Van den Bogaert dwong Lammens al na vier minuten tot een redding met een kopbal. De toon was meteen gezet, want de aanvalsgolven van RWDM bleven komen. Lammens redde twee keer goed op de pogingen van Ribeiro maar na het halfuur was hij dan toch geklopt door Glenn Claes. Le Joncour ging enkele minuten later in de fout en gaf zo de kans aan De Cuyper om gelijk te maken vanop de stip. Lammens speelde ook in de tweede helft heel solide en zo schenkt hij zijn team het negende punt van het seizoen.

Union Saint-Gilloise is bezig aan zijn ereronde in 1B, maar blijft ook na het kampioensfeest gewoon doordenderen. De topper met nummer twee Seraing werd pas na een uur opengebroken met een kopbaldoelpunt van Burgess. Milicevic kreeg al snel de kans om gelijk te maken vanop elf meter maar doelman Moris dook de goede hoek in en hield zijn netten schoon. Het bleef spannend tot op het einde, want de 2-0 van aanvoerder Teuma kwam er pas in minuut 95. Ondanks de nederlaag mag Seraing blijven dromen van 1A.

De laatste overwinning van Lierse Kempenzonen dateert al van 22 januari. Na acht wedstrijden zonder zege was een driepunter meer dan welkom. Lierse won niet en moet tevreden zijn met een scoreloos gelijkspel. Lierse begon het beste aan de wedstrijd maar in de tweede helft drukte Westerlo de Pallieters terug. De Kemphanen waren slordig in de afwerking en hadden zelf geluk dat de poging van Placca op de dwarsligger uiteenspatte. Voor Westerlo is het al het derde gelijkspel in vier wedstrijden.

Lommel moest winnen om de droom op promotie levend te houden. En het begon ook uitstekend voor de Limburgers. Al na zes minuten legde Kadiri de 0-1 tegen de touwen. Kadiri verdubbelde zelfs de score, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Deinze kwam beter uit de kleedkamer en draaide in vier minuten de situatie volledig om. Tarfi trapte op het uur de 1-1 overhoeks binnen. En even later werkte Mertens de winning goal binnen na een hoekschop. Deinze springt zo over Westerlo naar de vierde plaats in het klassement.