Het jonge MAD Lions-team stuurde G2 Esports na een grootse halve finale naar de loser bracket. De leeuwen pakten zo voor het eerst in hun geschiedenis een ticket voor de LEC-finale. En daar zal een Belg bij zijn, Christophe “Kaas” van Oudheusden, strategic coach bij MAD Lions.

 

Zoals in elke sport levert esports soms resultaten op die we zelden of helemaal niet verwachten. De overwinning van MAD Lions dit weekend tegen een van de sterkste ploegen die Europa ooit heeft gekend, is er een van. Hoewel de grootste waarnemers misschien wel hadden gezegd dat een overwinning mogelijk was voor de leeuwen, is er vaak een wereld van verschil tussen theorie en praktijk.

MAD Lions heeft tot nu toe een gecontroleerd seizoen. In het reguliere seizoen eindigde het team op de derde plaats achter de giganten van G2 Esports en het Rogue-team. Een meer dan eervol resultaat. Dankzij die derde plek op het podium veroverden de MAD’s een kostbaar ticket voor de winner bracket van de play-offs.

G2 Esports koos ervoor om in de eerste ronde tegen Schalke 04 te spelen, dus moest MAD Lions Rogue verslaan als het zich wilde kwalificeren voor het vervolg van de boom. De wedstrijd verliep aanvankelijk in het voordeel van Rogue, met een eerste gewonnen punt na 29 minuten spelen. Tegen alle verwachtingen in werden de MAD Lions wakker en wonnen ze de volgende drie duels, waarmee ze geen ruimte lieten voor discussie.

Na die overwinning konden de MAD Lions hun kunsten tonen tegen G2 Esports, dat won van Schalke 04. Opnieuw gingen ze als underdog van start, maar ze legden andermaal een indrukwekkend spelniveau op de mat. MAD Lions pakte de eerste twee punten. G2 kwam terug tot 2-1, maar was niet opgewassen tegen de leeuwen op deze zaterdagavond. De MAD Lions wonnen met 3-1 en plaatsten zich op die manier rechtstreeks voor de grote voorjaarsfinale van het LEC.

Met de uitschakeling van SK Gaming door Fnatic en de nederlaag van die laatste in round 2 tegen Schalke 04 verdween definitief de hoop om een Belgische speler op het LEC-podium te zien. Gelukkig voor ons zal er tijdens de grote finale toch een beetje een zwart-geel-rode sfeer hangen in de Berlijnse studio’s. Inderdaad, onze kleuren zullen vertegenwoordigd zijn dankzij Christophe “Kaas” van Oudheusden, sinds 2 jaar strategic coach in de organisatie.

Copyright afbeelding: Michal Konkol/Riot Games