Van Milow naar Slash in vijf eenvoudige stappen

Milow en Slash hebben elkaar – voor zover wij weten – nog niet ontmoet. Maar met een beetje creatief opzoekwerk kan je de twee muzikanten wel aan elkaar linken. Vergezocht of niet, oordeel vooral zelf: wij legden een bruggetje van de Vlaamse singer-songwriter naar de gitarist van de Amerikaanse rockgroep Guns N’ Roses.

Eerst en vooral moeten we onze Belgische zanger in het juiste land krijgen. Geen probleem, want in 2008 verdiende Milow zijn eerste Platina-award met een akoestische cover van het nummer ‘Ayo Technology’. Dat nummer leverde hem internationaal wat bekijks op en aangezien het origineel van 50 Cent, Justin Timberlake en Timbaland is, steken we dankzij de cover de oceaan over.
 
We blijven nog even bij Justin Timberlake. Die zanger maakte voor het eerst carrière in de jaren 90, toen hij zich aansloot bij ‘The Mickey Mouse Club’. Daar leerde hij onder anderen de zangeres Britney Spears kennen, met wie hij van 1999 tot 2002 ook een relatie had.
 
Dan volgen we Britney nog enkele jaren. De popzangeres kende een roemrijke carrière met talloze hoogtepunten en samenwerkingen met wereldsterren. Zo denken we bijvoorbeeld aan de hit ‘Scream & Shout’ die ze opnam met rapper en zanger will.i.am. Net hij is de volgende schakel in onze ketting.

Kleine wereld

Zoals we ons allemaal nog herinneren, werd will.i.am bekend dankzij zijn rol in de groep The Black Eyed Peas. Die groep richtte hij op met zijn beste vriend Apl.de.ap (hun normale namen waren blijkbaar te gewoontjes voor de zangers) in 1992, tot 1995 onder de naam Atban Klann. Toen hun album ‘Elephunk’ uitkwam in 2003, hadden ze zangeres Fergie gerekruteerd. Het album, en dan vooral de hit ‘Where Is the Love?’ betekende de grote doorbraak van de groep.
 
In 2011 laste de groep een pauze in. Fergie bouwde net als andere groepsleden aan een solocarrière en onder haar eigen naam boekte ze ook grote successen. Een jaar eerder had ook een andere artiest ervoor gekozen om het solo te proberen. Rockgitarist Slash van Guns N’ Roses bracht in 2010 het album ‘Slash’ uit, een verzameling van 14 samenwerkingen met andere artiesten uit verscheide genres. Op nummer drie op het album blinkt het lied ‘Beautiful Dangerous’ met de stem van… Fergie! Misschien was het wel Slash die haar ertoe aanzette om te bouwen aan haar solowerk.
 
En zo zijn we in vijf luttele stappen van Vlaams muzikaal exportproduct Milow overgegaan tot een van de meest iconische classic rock-gitaristen ter wereld. Zo zie je maar dat de muziekwereld eigenlijk helemaal niet zo groot is.

Muziek

Bekijk alles
Top